.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.09.2020 13:08

Коментари 0 / Видяна 702

Доц. Чорбанов: Училищата не трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19

Още по темата: COVID – 19: Между ръкопляскането и отричането Започва третият етап на 60/40 до края на декември ЕК: Няма да има достатъчно ваксини за европейците преди 2022 За пореден ден Благоевград с най-много случаи в Областта Бойко Борисов: К-19 се завърна с нова сила! Замислете се, когато видите медиците ни пред болниците! Пореден депутат от БСП е с коронавирус Министър Ангелов: За две седмици напред нямаме намерения да променяме мерките ОТНОВО РЕКОРД: 2569 нови случая на COVID-19 у нас Гимназиите и университетите минават на онлайн обучение Заведенията за хранене и кафенетата с работно време до 21.00 часа

 

„Не смятам, че училищата трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19. Да, болните деца трябва да бъдат карантинирани, но не и целите класове”. Това заяви доц. Андрей Чорбанов, ръководител на департамент "Имунология" в БАН.

 

„Швеция, например, която не спря училищата и градините, показа, че това не е фактор за разпространението на заболяването. Видно е от всичките им данни. Там обаче възрастните хора не живеят заедно с ученици”, каза още той в студиото на „Здравей, България”.

 

Според него е безсмислено децата да носят маски в училищата. „Не ми се вижда резонно да ги носят там, а след това да общуват без тях. Не виждам полза от тези мерки”, категоричен бе доц. Чорбанов.

 

„Без да искам да противореча на държавната политика, като цяло смятам, че груповият имунитет е нещото, което може ефективно да предотврати разпространението на COVID-19. В противен случай, докато има потенциални носители, докато има млади хора, които ще бъдат разпространители, без да боледуват, на практика съществува и рискът”, каза още той.

 

„Аз лично смятам, че по-важният подход беше младите хора да контактуват изключително интензивно през периода, а рисковите групи да бъдат скрити. При нас обаче е трудно да разделим възрастните от младите”, посочи още Андрей Чорбанов. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN