.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.09.2020 00:00

Коментари 0 / Видяна 3046

Ангели в бяло – шестима медици от Благоевградска област загубиха живота си в битка срещу коронавируса

Още по темата: COVID – 19: Между ръкопляскането и отричането Започва третият етап на 60/40 до края на декември ЕК: Няма да има достатъчно ваксини за европейците преди 2022 За пореден ден Благоевград с най-много случаи в Областта Бойко Борисов: К-19 се завърна с нова сила! Замислете се, когато видите медиците ни пред болниците! Пореден депутат от БСП е с коронавирус Министър Ангелов: За две седмици напред нямаме намерения да променяме мерките ОТНОВО РЕКОРД: 2569 нови случая на COVID-19 у нас Гимназиите и университетите минават на онлайн обучение Заведенията за хранене и кафенетата с работно време до 21.00 часа

 

2020 година със сигурност ще остане в световната история, защото за първи път от десетилетия – на човечеството му се наложи да се изправи срещу непознат и изключително коварен вирус като COVID – 19. Тази година ще остане и в спомените на няколко семейства, а също така и на много лекари от Благоевградска област, които загубиха свои роднини и приятели, покосени от коронавируса. Д-р Калоян Калоянов, директор на Регионална здравна инспекция – Благоевград съобщи, че от началото на пандемията до сега шестима души, работещи в болници или като лични лекари са загубили живота си в битката с коронавируса.


Последният случай е от Гоце Делчев, където с животът си се прости д-р Милан Първанов - завеждащ отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Иван Скендеров”. Трудно е да се каже какви са причините, довели до случващото се в областта, но едно е сигурно, според д-р Калоянов много хора вече не спазват мерките, а това води до тежки последици. Особено напрегната е ситуацията в Гоце Делчев, Разлог и Сандански, в Благоевград ситуацията се стабилизира, а в болницата има достатъчно легла за пациенти. В региона обаче има липса на медицински кадри и това все повече се усеща.
След смъртта на д-р Първанов, в Гоце Делчев ще се наложи да се търси кадър от София, защото без реаниматор – болницата не може да съществува, категоричен е управителят ѝ д-р Петър Филибев.


Нито той, нито д-р Калоянов не отрекоха, че „гладът за кадри” все повече се усеща в Благоевградска област, но също така не скриха, че те няма какво да направят по въпроса, освен да се надяват, че в близкото бъдеще ще има повече млади хора, които ще искат да се занимават с медицина.


Всеки ден екипът на Е-79 нюз ви съобщава актуалните данни, свързан с разпространението на COVID – 19. Това, което прави силно впечатление е, че нашият регион винаги е на водещи позиции по брой ново заразени, а причината, по думите на д-р Калоянов е, че хората неглижират вируса, събират се на големи групи, не носят маски, не спазват дистанция… а защо има и голям брой засегнат от вируса медицински персонал – защото лекарите вече се умориха и въпреки драконовските мерки, които се спазват в лечебните заведения, не успяват да се предпазят. На фона на всичко това днес дойде и поредната новина за заболели медици от Разлог и Благоевград. И въпреки всичко това – лекарите, медицинските сестри и фелдшерите все още са на първа линия, и все още дават всичко от себе си, за да спасят нас, нашите близки и приятели.


Ежедневно институциите призовават – да не спираме да спазваме правилото на трите Д – дисциплина, дистанция, дезинфекция и ако не го правите за вас, то направете го за медиците, които са нашите съвременни герои и които не трябва да допускаме да се превръщат в Ангели в бяло!
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN