.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.09.2020 15:10

Коментари 1 / Видяна 2664

Румен Томов „За” застрояването на парк „Бачиново”


След поредната 1-часове пресконференция на кмета на Благоевград инж. Румен Томов и неговият екип въпросите отново са повече от отговорите. Още в началото на срещата с медиите той заяви, че поводът за днешната среща са наболели проблеми на благоевградчани. Вместо обаче да представи конкретни решения на „наболели проблеми“, по време на срещата с медиите Томов коментира различни публикации, а неговите изказвания звучаха като оправдания за несвършена работа.


Застрояването на Благоевград беше основна тема на днешната пресконференция. От казаното от Румен Томов стана ясно, че за него застрояването на парк „Бачиново“ май не е проблем. Днес Томов заяви, че не разбира защо благоевградчани са против застрояването на кортовете в района на парк „Бачиново”. Аргументът му „За“ строителството там е, че инвеститорът, който искал да строи, щял да инвестира 12 млн. лв. „Странно устроени сме благоевградчани. За мен частната собственост е неприкосновена, а някои решиха да наложат мораториум върху застрояването на зелените площи в района на кортовете, край парк „Бачиново”. Защо обаче не наложиха същите тези хора мораториум на градинката срещу Трето основно училище в града, нито пък за зелените площи срещу гарата?”, попита Томов.


До тук добре, но очевидно да се угоди на инвеститорите е по-важно, отколкото в Благоевград да има паркове, става ясно от думите на кмета, който явно е на мнението, че щом вече е правено – защо да не го правя и аз? Томов дори заяви, че и за парк „Ловен дом” има инвестиционен интерес. Оправданието – като дойдели туристи нямало къде да ходят из града, затова трябвало да се инвестира. Съвсем логично питаме – ако двата големи парка на Благоевград бъдат застроени, то колко туристи ще дойдат в Благоевград? За парк „Ловен дом” не стана ясно какво се предвижда като план за строителство, но едва ли ще е обект, който би бил интересен от туристическа гледна точка, въпреки че според Томов трябва да се привличат инвеститори и туристи. Варианта за този парк "Ловен дом" е по-голям Летен театър. 


Според кмета няма проблем да бъде застроен и терен на входа на Благоевград, на влизане от Симитли. Общински съветници алармираха преди дни, че че ще бъде изключително зле за имиджа на града ако точно там се построи сграда, която да закрие Коня – символ на Благоевград. Оправданието на Томов днес – имотът бил на 280 м. от Коня, така че, дори да се строи на имотната граница, нямало да има проблем. 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Треньорът, 23.09.2020 07:26

Абе на тебе май ти се яде бой с голямата тояга. Когато започне строителството там ще има голям побой особено на строителството и на хората който го разрешат това с гаврата на спротните игрища защо не пуснем на майкати въру гроба да стройм йъщи букллук смазан тъп за това ли те избрах ме . Много не си отварай тъпата чофка да не ти е за последно.

1
 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN