.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.09.2020 11:00

Коментари 0 / Видяна 1724

Още медици в Разлог и Благоевград с коронавирус

Още по темата: COVID – 19: Между ръкопляскането и отричането Започва третият етап на 60/40 до края на декември ЕК: Няма да има достатъчно ваксини за европейците преди 2022 За пореден ден Благоевград с най-много случаи в Областта Бойко Борисов: К-19 се завърна с нова сила! Замислете се, когато видите медиците ни пред болниците! Пореден депутат от БСП е с коронавирус Министър Ангелов: За две седмици напред нямаме намерения да променяме мерките ОТНОВО РЕКОРД: 2569 нови случая на COVID-19 у нас Гимназиите и университетите минават на онлайн обучение Заведенията за хранене и кафенетата с работно време до 21.00 часа

Лекари и медицински сестри от Благоевград и Разлог са с положителни проби за коронавирус. Това потвърди за Радио Благоевград дирeкторът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов.

 

Две от заразените медицински сестри работят в отделението по гастроентерология в МБАЛ-Благоевград, другите две медицински сестри работят в болницата в Разлог.

 

Двамата лекари с коронавирус са от Разлог – единият е общопрактикуващ лекар, а другият е от вътрешното отделение на разложката болница. Случаите са от миналата седмица, а заразените са на домашно лечение.

 

Заразен е и още един служител в VIII СУ „Арсени Костенцев“ – Благоевград. Д-р Калоянов уточни, че той е работел на две места – 2 като помощен персонал в училището и почасово в Регионалния исторически музей. В Музея ще бъдат взети проби на служителите, които са били в близък контакт с него.

 

Според д-р Калоянов зачестяването на случаите на заразен медицински персонал в област Благоевград се дължи на първо място на това, че има много болни, а на второ място на това, че болниците в областта, особено тези в Разлог и Гоце Делчев, са с над 50 процента заетост на леглата.

 

Три са основните причини, поради които област Благоевград почти винаги е в челната класация по най-висок брой новозаразени, коментира още директорът на Регионалната здравна инспекция – „областта е много голяма – тя е на трето място по брой жители в страната.

 

Втората причина е, че има много гъсто населени райони, особено в Гоцеделчевско и Петричко, и непрекъснато осъществяват контакти помежду си – организират тържества, събори и всякакви събирания…“.

 

На територията на област Благоевград новите случаи за последните 24 часа на заразени с COVID-19 са 8. От тях 2 са в Сандански, и по един в Разлог и селата Първомай, Борово, Вълкосел, Мусомище, и Юруково. 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN