.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.09.2020 18:49

Коментари 0 / Видяна 338

Протестиращи влязоха в НС и отказват да си тръгнат

Още по темата: Трима полицейски служители от СДВР са пострадали по време на протеста пред сградата на Народно събрание снощи Сблъсъци с полицията белязаха третия национален протест Велико народно въстание 3: Напрежение при старата сградата на Народното събрание Полицаи иззеха физиологичен разтвор и водни боички от палатките на протестиращите майки Преди "Велико народно въстание 3": Значителен брой полицейски коли в София „Велико народно въстание III“ е насрочено за днес Поредна вечер на протести в столицата Как премина 71-вата вечер на протести? Протестиращи влязоха в НС и отказват да си тръгнат

Екшън в парламента в деня, в който депутатите дискутират промените в Изборния кодекс. Група протестиращи влязоха сутринта в Народното събрание за уговорена среща с БСП и отказват да го напуснат.

 

Част от майките от „Системата ни убива” се преместиха от палатките пред Министерския съвет в Народното събрание. Те настояват за среща с депутатите от всички парламентарни групи. Във фоайето са оставили 240 декларации, като идеята е да съберат 120 подписа за оставката на правителството.

 

„В 10:00 часа влязохме. Подадохме документ до премиера след това, което се случи на 2 септември – буквално гражданска война. Бяхме свидетели на насилието и от двете страни. Това правителство трябва да си подаде оставка”, заяви Вера Иванова от „Системата ни убива”.

 

„Трябваше да участваме в енергийната комисия, която ще изслушва КЕВР, министъра на енергетиката и „Топлофикация-София” за надвзетите, но невърнати на гражданите суми за намаляване на цената на парното със задна дата. За пореден път не бяхме допуснати до заседание на комисия и разпореждането е на председателката Цвета Караянчева”, заяви Мая Манолова.

 

„Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации. Не бива да допускаме това, което се случи предния път с барикадираните сестри. Призовавам НСО да си свършат работата”, заяви Цвета Караянчева.

 

„Дамите са внесли документ. Като цивилизовани хора ще направим всичко възможно до 18 септември да се проведат срещите и да видим какво точно трябва да се реши”, заяви Караянчева. 

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари: