04 Август 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.09.2020 11:33

Коментари 0 / Видяна 1014

Жители на Стоб излязоха на протест

 

Тази сутрин жители на село Стоб, община Кочериново излязоха на протест, заради решението на Общинския съвет в Кочериново, природният феномен Стобски пирамиди да бъде отдаден под наем. Над 50 местни жители изразиха своето несъгласие с решението на местния парламент.

 

Те настояват община Кочериново да заложи средства в бюджета за следващата година, с които да бъдат поддържани екопътеките към туристическия обект, който е сред 100-те национални туристически обекта в страната. Съветниците на последното си заседание решиха Посетителски център "Стобски пирамиди" и част от паркинга пред него да бъде отдаден под наем. Стобчани заподозряха наличието на корпоративни интереси и задкулисни сделки.

 

Зад недоволните застана кметът на селото Георги Ставрев. Той остро се противопостави на идеята за отдаване под наем на туристическия обект. Сред протестиращите бе и преподавателят в ЮЗУ "Неофит Рилски" и бивш министър на вътрешните работи проф. Веселин Вучков, който е родом от Стоб. Той настоява общината да прояви отговорност към обекта Стобски пирамиди, който е знаков не само за региона, но и за цялата страна и се посещава целогодишно от стотици туристи.

 

В крайна сметка недоволните се заканиха да сезират областния управител на Кюстендил и Омбудсмана на Република България. Те ще внесат и искане в общинския съвет да бъде преразгледано решението на местните парламентаристи,което даде зелена светлина на отдаването под наем на Стобските пирамиди. Само за два дни беше направена подписка, която е подкрепена от над 300 души.  

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN