17 Септмври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.09.2020 08:56

Коментари 0 / Видяна 1076

Нови мерки в Гърция: В Атина маски на пазари и площади, затварят бузуки баровете

 

 

PCR – тестът за влизащи от България остава поне до 30 септември

 

Засилването на ограничителните мерки в Атика, обяви заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас, тъй като епидемиологичната картина е особено тежка. Показателно е, че от 310 нови случая на коронавирус, които бяха обявени днес в Гърция, 197 бяха открити в Атика, което е отрицателен рекорд.

Министър Хардалиас подчерта, че данните за увеличаването на случаите показват, че регионът Атика е в тежък епидемиологичен риск.

 

Той обясни, че въпреки че има три случая на 100 000 жители, резултатът от проследяването показва, че голям брой от близките им контакти имат висока мобилност между общините, докато увеличаването на броя на хоспитализираните в интензивниъе отделения също е причина за безпокойство.

 

Въз основа на горното, но също така и на голямата гъстота на населението на Атика и след предложението на експертите, беше взето решение за засилване на ограничителните мерки.

 

Шестте мерки, които влизат в сила в Атика и ще бъдат валидни от 16 до 30 септември:

1. На всички концерти, които се провеждат на открити пространства, е зададена граница за запълване от 50%, могат да присъстват само седнали хора, задължително е използване на маска, забрана на алкохола и тютюнопушенето.

2. Що се отнася до Развлекателните центрове с музика на живо, работата им е спряна за 14 дни.

3. Що се отнася до работата на летните и зимните кина и театри, има 60% ограничение за заетост и задължително използване на маска на входа и изхода, както и по време на представлението от зрителите.

4. Задължително е използването на маска на всички затворени работни места (публични и частни), както и на всички открити места за събиране (напр. Площади, автобусни спирки, опашки в магазини, шествия, демонстрации, политически партийни събития), където не може спазва се правилото за разстояние от 1,5 метра. Силна препоръка за използване на маска на всички други открити пространства.

5. Работата на публичните пазари се определя на 50%, със задължително използване на маска за производители и потребители, с разстояние от 3 метра между сергии (и с възможност за паралелно функциониране на пазара в същия район в рамките на една и съща седмица)

6. На седалките на масата на заведенията е зададен лимит от 6 души.

 

 

Източник: bgnovini.eu 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN