.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.09.2020 16:12

Коментари 0 / Видяна 462

Окръжен съд – Кюстендил остави Васил Капланов в ареста

 

 

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета по отношение на Васил Капланов-Каплата с определение на Районен съд – Дупница. Той е привлечен като обвиняем за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК.

 

Съдът счете, че към настоящия момент и на база събраните доказателства е налице достатъчна степен на вероятност, че обвиняемият е извършил инкриминираното деяние. Налице е и другата предпоставка за изпълняване на взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а именно- наличие на реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, имайки предвид тежестта на извършеното деяние, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години. От друга страна, по време на инкриминираното деяние обвиняемият Васил К. е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест“, се посочва още в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.

 

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

Според обвинението, на 31.08.2020 г., около 20, 10 ч. в Дупница, при кореспонденция, Васил Капланов се е заканил на Д. Н. с престъпление против неговата личност – с убийство / с думите - „Децата ти ще останат сираци“/ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК.

 

Източник: Dennews.bg

E79 News
Тагове:

Коментари: