.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.09.2020 09:02

Коментари 0 / Видяна 686

СЗО отчете рекорден брой новозаразени с коронавирус

Още по темата: Петима пожарникари от Благоевград с Ковид-19 България държи успешно епидемията от COVID-19 под контрол Връщат ежеседмичните брифинги на НОЩ Нов случай на коронавирус е установен в СУ „Братя Каназиреви” в Разлог Премиерът Бойко Борисов: Фалшиви новини и спекулации са твърденията, че правителството ще налага нови и по-тежки мерки срещу коронавируса Учителите от ПГСАГ “Васил Левски” в Благоевград са с отрицателни тестове за COVID-19 Безкарантинната стратегия на Швеция и помага да избегне втората вълна на Covid-19 Превръща ли се Якоруда в огнище на Ковид – 19? 58 нови случаи на коронавирус в Благоевградско 160 новозаразени и 12 починали от коронавирус

 

 

Световната здравна организация регистрира рекорден брой нови случаи на заразяване с коронавирус в рамките на денонощие. На 13 септември са отчетени 307 930 нови носители на вируса SARS-CoV-2, което е с около 1000 души повече от предишния антирекорд.

 

От новите случаи 94.3 хиляди са регистрирани в Индия, 45 500 - в САЩ, 43.7 в Бразилия, според данните на СЗО.

От началото на пандемията потвърдените случаи на заразяване са 28 637 952 души, а смъртните случаи от с COVID-19 са 917 417.

Като цяло най-силно засегнатата страна остават САЩ.

 

Според данните на Worldometer, от началото на пандемията в САЩ вирусът е засегнал 6.7 милиона души. Следват Индия с 4.8 милиона и Бразилия с 4.3 милиона, Русия с 1.06 милиона.

Междувременно продължават усилията за създаване на надеждна ваксина срещу COVID-19.

 

Оксфордският университет съобщи, че във Великобритания се възобновяват клиничните изпитания на ваксината, която е съвместна разработка на негови учени и фармацевтичния гигант AstraZeneca. Тази ваксина е смятана за най-напреднала и перспективна сред съществуващите разработки.

 

Изпитанията й бяха спрени преди седмица, след като участник се разболя. В прессъобщение от Оксфордския университет обявиха, че паузата е осигурила време да се направи преглед на информацията от независима комисия и от националните регулатори. Комисията е препоръчала да се възобновят клиничните тестове.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: