.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.09.2020 07:07

Коментари 0 / Видяна 524

Протест в Благоевград! Родители на ученици се обединяват против маските в училищата

Днес, в навечерието на първият учебен ден, от 12 часа в Благоевград ще се проведе протест на родители на ученици, които ще изразят несъгласието си срещу "безумните мерки", предвидени за новата учебна година.

 

Загрижени, хората се обявяват против част от нововъведените правила заради COVID-19, сред които носенето на маски в междучасията.

 

Родителите, които ще се съберат пред сградата на Регионалното управление на образованието в Благоевград, ще настояват мерките да бъдат препоръчителни, а не задължителни. Носенето на маски, според организатора на протеста, трябва да бъде по преценка на родителите и децата, като при евентуален отказ, да няма никакви рестрикции и репресии за детети и родителите му. Ще настояват и за нормален учебен процес - такъв, какъвто го познавахме допреди пандемичната 2020 година и са категорични, че не желаят децата да бъдат подлагани на стрес.


Протести се очаква да има в цялата страна има, като в столицата, гневни родители се готвят публично да горят маски пред просветното министерство. Организаторите са от групата "Обединени родители" и събират съмишленици в социалните мрежи. Освен срещу носенето на маски, недоволни от новите разпоредби на МОН ще протестират и срешу ковид тестовете, ваксините и изолаторите, подготвяни за българските деца.  /Struma.com

E79 News
Тагове:

Коментари: