.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.09.2020 20:30

Коментари 0 / Видяна 1712

Д-р Мончева: Най-много новозаразени от коронавирус има в Гоцеделчевски регион

Още по темата: Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19 Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус Само благоевградчани влизат в Германия с PCR тест Доц. Чорбанов: Училищата не трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19 За осем дни – пет училища в Благоевград и Кресна със случаи на COVID – 19 Коронавирус и в 3 ОУ „Димитър Талев” Удължиха извънредната епидемична обстановка Коронавирус и в МГ и в Икономиката в Благоевград Няколко класа от от Строителния под 14-дневна карантина Две учителки в Гимназията по строителство са с COVID-19


58 са случаите на новозаразени с коронавирус в област Благоевград, сочи днешната справка на РЗИ – Благоевград. Това е с един случай по-малко от данните, публикувани днес от Единния информационен портал - 59. Това каза за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор в дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция

Област Благоевград отново е с най-много новозаразени в страната.

 

Според д-р Мончева големият брой днес се дължи и на това, че има случаи и от преди два дни, но са качени от системата в лабораториите с малко закъснение.

 

„Въпреки това случаите са доста“, коментира д-р Мончева и уточни, че най-много са тези в Гоцеделчевския регион – 34. Те са разпределени в четирите общини, няма огнища на зараза, а разпространението е дифузно.

10 от случаите са в Благоевград, 10 са новите случаи и в Разлог. В Петрич са регистрирани 3 случая, в Сандански има един случай.

От случаите от днес са хоспитализирани четирима, като засега няма по-тежко протичащо заболяване. 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: