.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.09.2020 13:22

Коментари 0 / Видяна 1012

Завеждащият реанимация в МБАЛ „Ив. Скендеров“, 2 сестри от отделението и 2 джипита от Г. Делчев с коронавирус

Още по темата: Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19 Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус Само благоевградчани влизат в Германия с PCR тест Доц. Чорбанов: Училищата не трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19 За осем дни – пет училища в Благоевград и Кресна със случаи на COVID – 19 Коронавирус и в 3 ОУ „Димитър Талев” Удължиха извънредната епидемична обстановка Коронавирус и в МГ и в Икономиката в Благоевград Няколко класа от от Строителния под 14-дневна карантина Две учителки в Гимназията по строителство са с COVID-19

Завеждащият отделението по реанимация в гоцеделчевската МБАЛ „Ив. Скендеров“ д-р Милан Първанов, 2 сестри от реанимацията и 2 джипита в Г. Делчев са с положителни проби за коронавирус.

 

Състоянието им не е тежко, но стана причина вчера да бъде изследван целият персонал на анестезиологично отделение и до снощи лекари, сестри и санитари притеснено изчакваха резултатите си.

 

В същото време отделението е пълно с пациенти, главно с травматични случаи, а за тях се грижи само една лекарка от София. Единствената добра новина към вчерашна дата беше, че няма нито един интубиран. Лекарката обаче трябва да се прибере в столицата на 20 септември, след което анестезиологията остава изцяло без лекари.

 

След тази дата не могат да помагат и бившата главна лекарка д-р Мария Радойкова, както и колегата й д-р Росен Стойков, които от няколко месеца работят тук за по седмица. Причината е, че д-р Радойкова трябва да се върне на работа в петричкия филиал на Югозападна болница, където е основният й трудов договор, а колегата й д-р Стойков по същата причина трябва да се прибере в Благоевград.

Ръководството на болницата е силно притеснено от липсата на лекари и няма идея откъде може да намери поне 2-ма, които да спасят временно положението, докато д-р Първанов даде 2 отрицателни теста и стане възможно да се върне на работа.

Още през месец май, когато гоцеделчевското отделение по реанимация се запълни с 11 болни от коронавирус, завеждащият д-р Милан Първанов изрази загрижеността си за липсата на колеги, които да помагат. Тогава обаче въобще никой не допускаше, че коварният вирус ще отстрани и него.

 

 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари: