.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.09.2020 20:41

Коментари 0 / Видяна 762

Протестите - ден 65: Поредна вечер на недоволство

Още по темата: Борисов: Разделението не е успешна формула в политиката Минималното обезщетение за безработица става 12 лв. на ден БСП и ДПС поискаха оставката на Цвета Караянчева Парламентът ще продължи работа по второто четене на Изборния кодекс ДПС няма да се регистрира в пленарна зала заради Изборния кодекс Парламентът ще разгледа на второ четене промените в Изборния кодекс 66-и ден на антиправителствени протести в София Подготвят Велико народно въстание 3 Поредна вечер на недоволство в София Протестите - ден 65: Поредна вечер на недоволство

Започна 65-тата вечер на антиправителствени протести.

 

Движението в центъра на София се осъществява спокойно. Очаква се обаче възловите кръстовища на площад „Независимост” и на „Орлов мост” да бъдат блокирани.

 

А втората национална демонстрация в четвъртък премина при изключително засилени мерки за сигурност, но без ескалация на напрежението.

 

Полицаи на контролните пунктове към площад „Независимост” посрещнаха хората на вечерния протест. Така, всеки от протестиращите мина щателна проверка. 

 

Целта – да не се повтори нощта на 2-ри септември. По данни на организаторите,  снощи в София е имало хора от над 40 града.

 

А в 64-тата нощ, триъгълникът на властта беше осветен от телефоните на протестиращите. Така те искаха да покажат колко са многобройни. Част от хората носеха и огледални  щитове, насочени към служителите на реда.

 

До сблъсъци с полицията не се стигна. На площада пристигнаха и  няколко футболни агитки. Ескалация на напрежението обаче нямаше. Блокада  имаше за кратко на „Орлов мост”. Преди полунощ движението навсякъде в София беше възстановено.

 

А вицепремиера Красимир Каракачанов отправи остро обвинение. Според него на протестите имало хора, които били платени.

 

„Искате ли да ви кажа тарифите в София – 30 лв. за обикновен статист,50 лв. за статист с плакатче. За тия момчета, които скачат на полицията – 100 лв., За тези, които влизат в бой с полицията – 300 лв. 500 лв. за тартор на група от 10 души”, заяви той.

E79 News
Тагове:

Коментари: