26 Октомври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.09.2020 16:00

Коментари 0 / Видяна 1722

Предстои интересна сесия на Общински съвет – Благоевград

Още по темата: Заседанието на ОбС-Благоевград на 30 октомври се отменя Предстои интересна сесия на Общински съвет – Благоевград ОбС с важно решение за аква парка! Р. Тасков с призив към Общината: Осигурете охрана, обектът е опасен ДНЕС! Извънредна сесия на Общински съвет – Благоевград Насрочената за 31 август сесия на ОбС- Благоевград се отменя Обществено обсъждане за бъдещето на новия православен храм ще се проведе в Благоевград Бурни дебати около изграждането на нова черква в Благоевград Намаляват „Тротоарно право” за заведенията в центъра на Благоевград Р. Тасков към ОбС: Спрете да занимавате хората със себе си и почнете да работите ОБНОВЕНА: Намалиха на половина зам-председателите на ОбС - Благоевград

 

От 09.30 часа на 11 септември в „22 септември” ще се проведе първата редовна сесия на Общински съвет – Благоевград след лятната ваканция. Отново, в предварителния дневен ред са включени голям брой точки – 51.

 

На традиционната пресконференция на местния парламент, преди заседанието, председателят Андон Тодоров запозна медиите с по-важните акценти. Различното на днешната пресконференция беше, че Тодоров не беше сам, а заедно с колегите си Кирил Ваклинов и Евгени Бибов, които също взеха думата по някои от точките.

 

Темите, които ще бъдат обсъждани от местните парламентаристи са доста, но сред тях определено се открояват някои, които се предполага, че ще предизвикат и сериозни дебати.

 

Сред тях са – дали да се определелят нови наемни цени за ползване на открити площи и терени за поставяне на преместваеми обекти в Централен кооперативен пазар – Благоевград. Точно тук с уточнени се намеси общинският съветник и зам.-председател на местния парламент Кирил Ваклинов, който каза, че са направени всички необходими изчисления, така че общинското дружество „Пазари” ЕООД да не бъде на загуба, но няма да генерира и печалба.

 

Ще бъде разгледана също подписка от жители на село Делвино, които настояват да имат кметство с кмет, а не кметски наместник, тъй като според регистрите в населеното място са регистрирани достатъчно хора, така че да могат сами да изберат кой да ги управлява.

 

От своя страна Евгени Бибов взе отношение по темата, свързана с предложение относно разрешаване на основание чл. 124, ал. 1 от ЗУТ; чл. 134, ал. 1, т. 1 от ЗУТ, във връзка с чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА изработване на проект за изменение на Общ устройствен план на Община Благоевград, одобрен с Решение № 27 по Протокол № 3 от 25.02.2011 г. на Общинския съвет Благоевград за имот с идентификакатор 04279.146.9, местност „Таушанка“, по кадастрална карта и кадастрални регистри на Община Благоевград, с цел предвиждане на предимно производствена устройствена зона. Бибов обяснни, че едва ли тази точка ще мине, тъй като е била отхвърлена от две комисии – едната по териториални цели и преустройство и другата по икономика. „Не ми се вярва точката да бъде приета. Зоните са три, в една от тях общината иска да прави Бизнес зона. Според нас това е трудно изпълнимо. Не виждам защо да променяме предназначението, а след това да изкупуваме имоти, които са 90 % частни. Ако сменим предназначението, цената ще се вдигне три път. Предложението е за смесена мултифунционална зона”, коментира той.

 

По време на пресконференцията отново бе повдигнат и въпроса за обща Индустриална зона между Благоевград и Симитли, която да е ситуирана в Симитли, но да се осигуряват и работни места за жителите на областния център.

И утрешната сесия ще започне с изказване на граждани по няколко теми, една от които е свързана с проблема с бездомните кучета в градаЩе бъдат разгледани и две предложения за присъждане званието „Почетен гражданин на Благоевград” на Михайл Йорданов Цонев и покойния педагог и художник доц. Атанас Дафинов във връзка с предстоящия празник на Благоевград 5 октомври.

 

А дали отново ще се прави опит за детрониране на Андон Тодоров от поста му на председател на Общински съвет – Благоевград предстои да разберем, след като в няколко поредни извънредни и редовни сесии това не се случи. Сред общинските съветници обаче се коментира, че напрежението не е стихнало и опитите ще продължат.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN