.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.09.2020 12:04

Коментари 0 / Видяна 572

Тервел Пулев идва в Благоевград

 

Единствената по рода си студентска олимпиада, организирана от Американския университет в България (АУБ), ще се проведе за 15-та поредна година, а участниците ще се състезават в 16 различни дисциплини.

 

Събитието включва състезания в спортове като плуване, лека атлетика, баскетбол, футбол и волейбол, както и дърпане на въже и състезание за бързина и пъргавост, уникални по рода си за олимпиадата на АУБ. Тържествената церемония по откриването и запалването на олимпийския огън ще се състои тази вечер, а в неделя, 13 септември, на бейзболното игрище “Портър Фийлд” в Благоевград ще се проведат самите състезания.

 

Тази година специалният гост ще бъде Тервел Пулев. Той е трикратен европейски медалист и носител на бронзов медал от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. През 2019 г. печели вакантната титла на WBA в полутежка категория.

 

В състезанията се очаква да се включат стотици студенти и преподаватели от университета, както и жители на Благоевград. Тазгодишната олимпиада е адаптирана към епидемичната ситуация и мерките, които се налагат за провеждането на мероприятие с такъв мащаб. Предвидени са специални маски за организаторите, както и достатъчен брой дезинфектанти за всички участващи, които ще бъдат разположени на ключови места от терена.

 

„Ние организираме събитие, каквото досега не е имало в нито един български университет. Освен популяризирането на спорта, всяка година AUBG Olympics подкрепя различна благотворителната инициатива. До момента събраните средства са подпомагали домове за деца, лишени от родителски грижи, български параолимпийски състезатели и деца в тежко здравословно състояние“, споделят AUBG Olympics”, казаха от спортния клуб.

 

За осъществяването на инициативата, целяща да мотивира младите да водят по-здравословен начин на живот, работят ентусиазирани 41 студенти от университета. Освен със средства на АУБ, събитието е любезно подкрепено финансово и материално от множество български компании.

E79 News
Тагове:

Коментари: