.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.09.2020 15:54

Коментари 0 / Видяна 770

СЗО: Няма да има широко разпространена ваксинация срещу COVID-19 до средата на 2021 година

Още по темата: Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19 Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус Само благоевградчани влизат в Германия с PCR тест Доц. Чорбанов: Училищата не трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19 За осем дни – пет училища в Благоевград и Кресна със случаи на COVID – 19 Коронавирус и в 3 ОУ „Димитър Талев” Удължиха извънредната епидемична обстановка Коронавирус и в МГ и в Икономиката в Благоевград Няколко класа от от Строителния под 14-дневна карантина Две учителки в Гимназията по строителство са с COVID-19

 

Световната здравна организация предупреди, че не очаква масово ваксиниране срещу новия коронавирус до средата на следващата година, подчертавайки важността на стриктните проверки на тяхната ефективност и безопасност, съобщава британският национален ежедневник The Guardian, цитиран от ИА "Фокус".

 

„Не очакваме да видим широко разпространена ваксинация до средата на следващата година“, заяви говорителят на СЗО Маргарет Харис пред журналисти на брифинг в Женева.

 

„Т.нар. Фаза 3 отнема повече време, защото трябва да видим колко наистина защитна е ваксината и също така - колко е безопасна“, добави Харис, визирайки клиничните изпитания на препарата срещу COVID-19.

 

В същото време експерти предупреждават, че всички страни по света ще бъдат в състояние да осигурят ваксини за едва 20% от населението в риск. 

E79 News
Тагове:

Коментари: