.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.08.2020 16:00

Коментари 0 / Видяна 6750

Търсят благоевградчани за участие в БГ филм

Благоевград се превръща в снимачна площадка за кадрите на новия игрален филм ,,Пакет Вечност“ на Магделена Илиева.

Реализацията на проекта е подкрепена от ИА „Национален филмов център“.

 

Режисьор и сценарист на лентата е родената в областния център Магделена Илиева, като това ще бъде нейният пълнометражен дебют. Продуцент е Мартичка Божилова от продуцентска компания ,,АГИТПРОП”.

 

Голямата изненада, която сподели екипът на филма е, че желаят да се включат в продукцията хора от Благоевград на възраст от 20 до 55 години, както и хора в пенсионна възраст (над 60).

 

  Всички желаещи да усетят отблизо магията на киното могат да се присъединят, като изпратят свои снимки на посочения имейл project@agitprop.bg до 6 септември.

 

Филмът ,,Пакет Вечност“ е драма с елементи на комедия, а действието се развива в малък български град. Екипът е избрал Благоевград за заснемане на основните сцени във филма.

 

Снимките ще бъдат на територията на парк „Бачиново“, Младежки дом, Автогара, също така и на оживени улици и булеварди, кафенета и ресторанти в града.

 

Основните екстериорни снимки стартират на 7 септември и продължават до 16 септември 2020г., когато ще бъде заснета и кулминационната сцена, развиваща се на езерото в „Бачиново”.

 

Основната сюжетна линия във филма проследява Боби, погребален агент от малък град, който се оказва без други клиенти, освен жената, отговорна за смъртта на баща му преди години. Чрез отношенията си с нея, той получава шанс да преодолее миналото и да се научи да живее отново.

 

В главните роли са актьорите Стоян Дойчев, Мариана Крумова, Александра Сърчаджиева и Китодар Тодоров. Най-интересното предстои да се случи в Благоевград.

 

За около 10 дни градът ще се превърне в снимачна площадка и всички почитатели на седмото изкуство ще могат да се насладят на целия процес по подготовката и заснемането на новия български филм.

 

Магделена Илиева завършва ,,Филмова и телевизионна режисура“ в ЮЗУ “Неофит Рилски” – Благоевград през 2011 г. в класа на проф. Румяна Петкова. Специализира в NYU – Ню Йорк, САЩ. От 2006 г работи като организатор, асистент-режисьор, директор продукция и продуцент на български филми, реклами и телевизионни предавания.

 

През 2014 г. създава продуцентска къща “Литъл Уинг Пръдакшънс”. Филмографията на фирмата включва четири късометражни и един пълнометражен филм, като продуцент или ко-продуцент.

 

От май 2016 г е национален координатор за България на EAVE – European Audio-Visual Entrepreneurs (Европейски аудио-визуални предприемачи)

E79 News
Тагове:

Коментари: