.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.08.2020 10:21

Коментари 0 / Видяна 562

Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове

Още по темата: АПИ: Слагайте зимните гуми Общинските камери стават част от системата на КАТ Спецакция в Кресна, Струмяни и Сандански, закопчаха 11 души Нормален трафик на ГКПП "Кулата" Възстановено е движението при 63 км на АМ "Хемус" в посока София Отново срутище на пътя за Рилския манастир Ремонтират участък от магистрала “Струма” към Кулата От днес започва ремонтът на „Тракия“ Вижте къде затварят "Тракия" заради ремонти Трафикът на българските гранични пунктове

 

На границата с Република Гърция:Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП “Капитан Петко войвода” – “Орменион” в двете посоки.

 

На ГКПП „Маказа“ – „Нимфея“ се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона.

 

През  ГКПП „Илинден“- „Ексохи“ и ГКПП “Ивайловград”- “Кипринос” гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната за ГКПП „Илинден“- „Ексохи“ ще важи до 31.08.2020 г.

 

На ГКПП “Маказа”- “Нимфея” и ГКПП “Капитан Петко войвода”- “Орменион” гръцките гранични власти не пропускат пътуващи от 23:00 ч. до 07:00 ч. в двете посоки, независимо от тяхната националност.

 

Влизането на туристи вГърция е възможно само през ГКПП “Кулата” – “Промахон” с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането.

 

Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

 

Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и  „Маказа“. До 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr.

 

Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

 

На границата с Румъния:Трафикът на  ГКПП Дунав мост – Русе  е интензивен на изход за товарни автомобили. На останалите гранични контролно-пропускателни пунктове трафикът е нормален. В Румъния се пропускат български граждани, без да им бъде налагана карантина. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските “Кайнарджа” и “Крушари”.

 

Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП “Русе” и ГКПП “Видин”. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

 

На границата с Република Сърбия:

 

На ГКПП ”Калотина”, ГКПП “Връшка чука”, ГКПП “Брегово”, ГКПП “Стрезимировци” и ГКПП “Олтоманци” трафикът е нормален. Сръбските гранични власти изискват наличието на отрицателен PCR тест за българските граждани на вход в Република Сърбия.

 

На границата с Република Северна Македония:

На ГКПП “Гюешево”, ГКПП “Станке Лисичково” и ГКПП “Златарево” трафикът е нормален.

 

На границата с Република Турция:

Трафикъте нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

 

 Повече информация за ограничения при пътуване в чужбина може да получите от МВнР:https://www.mfa.bg/bg/customnews/main/24736; телефони +359 2 948 24 04 и +359 2 971 38 56.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN