.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.08.2020 10:34

Коментари 0 / Видяна 1244

Въведоха новите мерки за влизане в Гърция

Още по темата: Гърция затвори за чужденци ГКПП „Промахон“ В Гърция пътуваме с маска в автомобила Гърция предлага бърз COVID тест на границите в ЕС догодина Гърция удължава оградата си по река Марица покрай турската граница Гърция удължи влизането с отрицателен PCR тест до 25 октомври Гърция удължи забраната за влизане на граждани на трети страни Гърция спаси 92 души в Егейско море, лодката им започнала да потъва Гърция издаде предупреждение за гръмотевични бури и градушки Ранен край на туристическия сезон в Гърция Арестуваха български трафикант на бебета в Гърция

Новите мерки, които Гърция въведе след рязко увеличения брой на заразени с COVID-19 влязоха в сила от 06:00 тази сутрин.

 

В извънредната телеконференция на министър-председателя с компетентните министри през деня не е изключено, да бъдат приети нови, по-строги, на нивата на тези от месец май.


Какво важи от днес:


1/ 1. В епидемиологично засегнатите райони до 24 август се налага ограничение от 50 души за всички обществени и социални събития и събирания, с изключение на тези, за които се прилагат специални правила, като например в ресторанти, театри и кина.


2/ Забранява се работа на ресторанти и места за забавления от 00.00 ч до 07.00 ч в региона на Атика, включително всички острови на Сароническия залив и в Китера, до 24 август.


Епидемиологично обременените райони са: регион Крит, регион Източна Македония и Тракия и регион Атика,
регионалните общности на Солун, Халкидики, Лариса и остров Корфу и общините Миконос, Парос, Санторини, Волос, Катерини, Родос, Антипарос, Закинтос и Кос.


3/ Изпълнение на специални мерки в островите Парос и Антипарос от събота 15 август от 06:00 до 24 август, а именно: спиране на всякакъв вид събития; забрана на всякакъв вид събиране на граждани над 9 души по каквато и да е причина, както публично, така и на частно; в зоните за хранене е разрешен максимален брой хора на всяка маса до 4 души, освен ако не са роднини от първа степен, където са разрешени до 6 души.


задължителна употреба на маска навсякъде, както на открито, така и на закрито.


4/ Удължава се до 24 август допълнителните мерки, които са в сила на остров Порос, с единствената разлика, че затварянето на магазините се отлага за полунощ, т.е. за 24:00, вместо за 23:00, което е валидно към днес.


5/ Задължително използване на маски вътре в лагери и в структури за социална солидарност и места за настаняване на бежанци и имигранти.


6/ Всички, които се връщат от отпуск и работят в старчески домове или райони с концентрирани на много хора (например в лагери, структури за социална солидарност и настаняване на бежанци и имигранти), трябва да преминат превантивен лабораторен тест за коронавирус.


7/ Oт влизaщитe пътници прeз cухoпътнитe грaници нa cтрaнaтa ce изиcквaт PСR тecтoвe, нaпрaвeни дo 72 чaca прeди приcтигaнe за всички без изключение.

 

В това число – гръцки граждани, чужденци с документи за работа в Гърция, собственици на имоти. За деца до 10-годишна възраст тест не се изисква. Тecтът трябвa дa e нaпрaвeн в cтрaнaтa нa прoизхoд, a нe в Гърция.


8/ Пътницитe, кoитo приcтигaт нa гръцки лeтищa oт Швeция, Чeхия, Бeлгия, Иcпaния и Нидeрлaндия, cъщo щe трябвa дa прeдcтaвят oтрицaтeлeн PСR тecт зa кoрoнaвируc, нaпрaвeн дo 72 чaca прeди пътувaнeтo, зa дa влязaт в cтрaнaтa.
Тест за българи пътуващи по несъществени причини също се изисква.

 

Без тест по въздух пътуват само гръцки граждани, чужденци с документ за законен престой и собственици на имоти, които притежават европейска карта за законен престой в Гърция.


Всички пътуващи влизат в страната с QR код.


Увеличението на случаите през последните дни остава тревожно. Вчера са регистрирани 217 нови случая, 15 от които на гранични пунктове на страната. Общият брой на случаите е 7075, от които 55,2% са мъже.


Проверките за спазване на мерките продължават. От началото на м. август са потвърдени общо 272 нарушения и са задържани 21 души./труд бг/

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN