.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.08.2020 12:54

Коментари 0 / Видяна 588

Соцдепутати поискаха Нинова да освободи председателския пост

Още по темата: ВМРО иска отпадане на номера от бюлетината Фандъкова: Протестите в София не са заявени в Общината Избираме Велико народно събрание през ноември? Радан Кънев внесе в ЕП искане за дебат за кризата в България Соцдепутати поискаха Нинова да освободи председателския пост Няма кворум за извънредно заседание на парламента Няма кворум за извънредно заседание на парламента Депутатите се събират извънредно, изслушват Борисов Парламентът се събира извънредно в четвъртък Ще има електронно правителство, но срещу още над 1 млрд. лв.

Корнелия Нинова да освободи поста председател на парламентаранта група – това са поискали соцдепутати на сутрешното заседание на ПГ.

 

То предшестваше пленарното заседание, което се провали заради липса на кворум.

 

Аргументът за искането е бил стартиралата предизборна кампания, заради която Нинова вече се оттегли от лидерския пост и остави за заместник зам.-председателя на БСП Владимир Москов.

 

Така тя няма да е начело на БСП от 12 август до 12 септември, когато е гласуването на вътрешните избори в партията за лидер.

 

Нинова обаче отказала да замрази и председателския пост начело на парламентарната група, разказаха участници в заседанието.

Тя се мотивирала, че такова изискване в изборните правила за вътрешнопартийния вот в БСП няма.

 

Междувременно, наред с управляващите от ГЕРБ и ОП, както и с отсъстващите народни избраници от ВОЛЯ, над 20 червени депутати също не дойдоха в пленарната зала, за да осигурят кворума за извънредното пленарно заседание, поискано от БСП за актуализация на бюджета.

 

Извинението за отсъстващите беше, че са в болнични или се намират извън страната.

Нинова обаче обвини мнозинството за липсата на кворум и си го обясни със страх от тяхна страна.

E79 News
Тагове:

Коментари: