.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.08.2020 12:10

Коментари 0 / Видяна 618

Летни театрални вечери ще се проведат в Благоевград

Още по темата: Летни театрални вечери ще се проведат в Благоевград Скандал с българска изложба в Лувъра - историк твърди, че ни представя като „европейска Турция” Полша награди с най-високо държавно отличие деветима български интелектуалци Пожизнени пенсии ще получават 8 творци, сред тях и Лили Иванова „Жокера“ на Тод Филипс получи „Златен лъв“ във Венеция

 

 

След не особено успешния Джаз фестивал, в периода от 24 до 30 август Община Благоевград ще направи втори опит да даде рестарт на културния живот в града. В продължение на 7 вечери Благоевград ще се превърне в театрална сцена на открито и на сцената на ремонтирания Летен театър ще се поставят спектакли и моноспектакли на различни театри от цялата страна. Всички представления ще се играят от 21.00 часа, обясни директорът на благоевградския драматичен театър „Никола Вапцаров” Маргарита Мачева.

 

Първото представление, с което Летните театрални вечери в Благоевград ще бъдат открити, е спектакълът „Слава” на Стайко Мурджев. Постановката е с пет номинации за наградите „Икар” 2020. Представлението, чиято първа премиера е била на 12 септември 2019 година, е на Драматичен театър – Пловдив и за пръв път ще бъде играно на сцена извън града под тепетата. Програмата ще продължи с няколко моноспектакъла, сред които „Всички страхотни неща”, „Всичко на масата” и „Камъни в джобовете”.

 

Зам.-кметът по културата в Благоевград Василиса Павлова допълни, че за разлика от Джаз фестивала, Летните театрални вечери ще бъдат с вход за посетителите. Цената на билетите все още не е определена, но се знае къде ще се продават – в Туристически информационен център – Благоевград. Тя посочи, че селекцията на представленията, както и организационното обезпечаване на театралните събития, са поверени на благоевградския театър.

 

Интересното е, че благоевградските театрали няма да се включат  със свои спектакли в рамките на Летните театрални вечери. Вместо това те ще излязат на сцената с три представления през месец септември.

 

 Директорът на ДТ „Никола Вапцаров” Маргарита Мачева каза, че е особено радостна да се включат в тази инициатива на Община Благоевград. „След пандемията, хората имат нужда от култура”, категорична е тя.

 

Кратката пресконференция по повод предстоящото театрално събитие завърши с обещанието, че ще се спазват всички противоепидемични мерки, което искрено се надяваме да се случи, предвид факта, че след Джаз фестивала 14 музиканти от Биг Бенд – Благоевград се оказаха с положителни проби за COVID – 19. Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, който малко след събитието бе на посещение в Благоевград не подмина темата, като коментира, че от Общината са направили пропуск, допускайки музикантите да репетират на закрито. 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: