.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.08.2020 09:04

Коментари 0 / Видяна 392

Кордон около парламента и яйчна атака преди извънредното заседание

Още по темата: Борисов: Разделението не е успешна формула в политиката Минималното обезщетение за безработица става 12 лв. на ден БСП и ДПС поискаха оставката на Цвета Караянчева Парламентът ще продължи работа по второто четене на Изборния кодекс ДПС няма да се регистрира в пленарна зала заради Изборния кодекс Парламентът ще разгледа на второ четене промените в Изборния кодекс 66-и ден на антиправителствени протести в София Подготвят Велико народно въстание 3 Поредна вечер на недоволство в София Протестите - ден 65: Поредна вечер на недоволство

Протестиращи замеряха с яйца сградата на Народното събрание, където се събират депутатите за извънредно заседание. 

 

Народните представители прекъсват лятната си ваканция по настояване на парламентарната група на БСП.

 

Дневният ред, поискан от социалистите, е решение на парламента – правителството на Бойко Борисов в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета заради социално-икономическите мерки за преодоляване на кризата с коронавируса.

 

И още – изслушване на министър-председателя и министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.

 

Демонстрантите се събраха край сградата на парламента още преди 8 часа, а малко по-късно започнаха да пристигат и депутатите, съобщиха БНР и bTV. Те бяха посрещнати с “Оставка!”, а към служебния вход полетяха яйца.

 

Най-нетърпеливият протестиращ, който чакал пристигането на депутатите още от 7 часа, заяви: “Много ми се ще да ги накарам да си купят нови костюми. С цялата си душа ги ненавиждам”.

 

Полицейското присъствие в района е засилено, движението е отцепено. В периметъра на Народното събрание има три палаткови лагера на протестиращи.

 

“Ще се разходя, защото явно не чува отдалеч, да го чуе по отблизо.

 

Не е имало провокации, аз съм бивш спортист и няма да го допусна, против волята ми е.

 

Нощувахме на място според желанията на хората, който има желание, остава до по-късно, който няма – си тръгва. Всичко е свързано и с прехрана и т.н.

 

Задължително ще ходя пред парламента, когато ме поканят, когато докарат домати и яйца, защото с празни ръце не ми се ходи. Категорично не смятам, че ще има ефект от това, но човек е длъжен да опита”, коментира пък един от протестиращите от барикадата в триъгълника на властта.

E79 News
Тагове:

Коментари: