.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.08.2020 22:27

Коментари 0 / Видяна 448

32-ри ден на протести в Благоевград

Още по темата: Борисов: Разделението не е успешна формула в политиката Минималното обезщетение за безработица става 12 лв. на ден БСП и ДПС поискаха оставката на Цвета Караянчева Парламентът ще продължи работа по второто четене на Изборния кодекс ДПС няма да се регистрира в пленарна зала заради Изборния кодекс Парламентът ще разгледа на второ четене промените в Изборния кодекс 66-и ден на антиправителствени протести в София Подготвят Велико народно въстание 3 Поредна вечер на недоволство в София Протестите - ден 65: Поредна вечер на недоволство

Противниците на правителството в цялата страна продължават да настояват за неговата оставка.

 

За 32-ри пореден път протестиращите в Благоевград се събраха пред сградата на Общината, за да потвърдят, че са неотменна част от натрупаното повсеместно недоволство срещу модела на управление.

 

Че търпимостта на българите спрямо корупцията, задкулисието и злоупотребата с власт е изчерпана и демонстрантите няма да се откажат да искат предсрочни избори.

 

Хората тук, на площад „Георги Измирлиев”, които всяка вечер скандират „Оставка”, „Мафия”, вече се познават, въпреки че сред тях винаги могат да бъдат открити и нови лица.

 

Политическите им убеждения са различни и нерядко предизвикват спорове и конфликти.

 

По-малобройни или по-многобройни в даден момент, заради близостта на столицата и честите пътувания, те вярват, както написа живеещият във Виена благоевградчанин Емил Ценов, че сега „изборът е между чистотата и мръсотията, демокрацията и деспотията, съвестта и дебелокожието, културата и простотията, консенсуса и насилието, гражданската позиция и примирението”... От днес представители на Благоевград с палатка има и на „Орлов мост”.

 

Между изказващите се, вече разпознаваеми личности, с подчертан интерес се следят обръщенията на младата Савина Топурска, студентка по „Фотография и съвременно изкуство” в Париж.

 

Днес тя направи изненада на дошлите с поръчаната от нея торта с лика на премиера Борисов, изобразен като фигура на Ленин, придържана от въжета, която пада от пиедестала.

 

Малко по-късно шествието с големия трибагреник се отправи по обичайния маршрут из улиците на града. 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: