.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.08.2020 14:45

Коментари 0 / Видяна 638

Спират укрепването на срутището по пътя за Рилския манастир за Голяма Богородица

 

За улеснение на пътуването към Рилския манастир за предстоящите църковни празници Голяма Богородица (15 август) и Успение на Св. Йоан Рилски Чудотворец (18 август), когато Светата обител се посещава от много поклонници и туристи се спират укрепителните дейности на срутището при 27-ми км на път III-107 Рила – Рилски манастир.

 

Те ще бъдат преустановени от петък до вторник включително /14-18 август/.

 

Районът на срутищeто е обезопасен, сигнализиран с пътни знаци и временна светофарна уредба.

 

Трафикът в отсечка от около 250 м се осъществява в една лента като се пропуска със светофар и при необходимост се регулира и от сигналисти. Шофьорите трябва да карат внимателно, да спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта от 40 км/ч.

 

Укрепителните дейности, които започнаха в края на юни, се извършват по график.

 

Изпълнителят „Автомагистрали“ ЕАД работи мобилизирано, за да може да завърши колкото се може по-бързо и по третокласния път, който е основна връзка за Рилския манастир, за природните забележителности и туристическите обекти в околността, да се пътува удобно и безопасно.

 

Техническият проект предвижда да се изгради укрепителна стоманобетонна /джоб/ стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която да поеме натоварването на част от срутищното тяло и да то бъде подсилено с микропилоти и анкери.

 

Една трета от подпорната стена вече е готова и се изпълнява анкерирането й.

 

Продължава работата по изграждането на останалата част от съоръжението с полагане на основи и подложен бетон.

E79 News
Тагове:

Коментари: