.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.08.2020 11:02

Коментари 0 / Видяна 708

Какви са рисковете за сърцето след заразяване с COVID-19

Още по темата: 58 нови случаи на коронавирус в Благоевградско 160 новозаразени и 12 починали от коронавирус Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19 Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус Само благоевградчани влизат в Германия с PCR тест Доц. Чорбанов: Училищата не трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19 За осем дни – пет училища в Благоевград и Кресна със случаи на COVID – 19 Коронавирус и в 3 ОУ „Димитър Талев” Удължиха извънредната епидемична обстановка Коронавирус и в МГ и в Икономиката в Благоевград

Последиците за сърцето след заразяване с COVID-19 са все още непредсказуеми, заяви кардиологът от Националната кардиологична болница доц. Красимира Христова.

„Увреждайки белия дроб, който е част от сърдечносъдовата система, по един или друг начин се уврежда и сърцето”, добави тя.

Христова посочи още, че развитието на сърдечна недостатъчност е един от най-тежките етапи при някои пациенти. „Доказани са и възпалителни промени, които настъпват още в острия стадий на заболяването”, допълни тя.

 

Специалистът по сърдечни болести разясни, че са доказани случаи на проблеми и при млади боледуващи от коронавирус. При деца се наблюдават миокардити.

„Има имитация на Болест на Кавазаки, която се наблюдава при децата, също причинена от COVID-19, доказано в световен мащаб”, информира още Христова.

„По различни начини вируса засяга нашата сърдечносъдова система. Има възпалителни, тромботични усложнения, които оказват влияние на белодробната циркулация, венозните съдове и миокарда”, беше коментарът на кардиолога проф. Иво Христов.

 

Той сподели, че има инициатива, чиято цел е да изследва всички, срещнали се с вируса.

„Пациентите в България не са толкова много и аз смятам, че един скрининг, който да е правилно и добре организиран, може да се обхване голяма част от хората”, разясни проф. Христов.

 

Кардиологът от „Аджибадем Сити Клиник” съобщи за послеефект на инфекцията, който засяга сърдечносъдовата система.

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN