.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.08.2020 10:24

Коментари 0 / Видяна 594

Google ще ни предупреждава за земетресения чрез телефона

Още по темата: Земетресение край Радомир 6,7 по Рихтер удари Филипините, има жертва Земетресение с магнитуд 5,1 в Гърция Google ще ни предупреждава за земетресения чрез телефона Земетресение в Благоевградско Земетресение край София Земетресение 5,9 по Рихтер в Чили Земетресение край Симитли Две силни земетресения разлюляха Гърция Силно земетресение в Турция

 

 Американската компания Google обяви намерението си да създаде най-обширната мрежа за разпознаване на земетресения с помощта на смартфони на Android.

 

Отсега нататък телефонът ви с Android може да стане част от системата за предупреждение за земетресение, където и да живеете.

 

Това означава, че телефонът ви може да бъде мини сеизмометър и да се присъедини към милиони други телефони с Android, за да създаде най-голямата в света система за предупреждение за земетресение, се казва в съобщение на компанията, цитирано от ТАСС.

 

Тъй като всеки смартфон е оборудван с малък акселерометър, той приема сигнали, които биха могли да означават земетресение наблизо.

 

Сигналите ще бъдат изпратени до специален сървър, който ще събира и обработва информация от различни смартфони, за да определи дали земетресение наистина се случва на определено място.

 

Компанията поясни, че на първия етап може да се намери информация за земетресение наблизо, като изпратите заявка в търсачката Google.

 

По-късно компанията планира да изпраща известия за земетресението на жители на Съединените щати и други страни директно.

E79 News
Тагове:

Коментари: