.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.08.2020 13:33

Коментари 0 / Видяна 1186

Русия регистрира първата ваксина срещу Covid-19

Още по темата: Безкарантинната стратегия на Швеция и помага да избегне втората вълна на Covid-19 Превръща ли се Якоруда в огнище на Ковид – 19? 58 нови случаи на коронавирус в Благоевградско 160 новозаразени и 12 починали от коронавирус Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19 Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус Само благоевградчани влизат в Германия с PCR тест Доц. Чорбанов: Училищата не трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19 За осем дни – пет училища в Благоевград и Кресна със случаи на COVID – 19 Коронавирус и в 3 ОУ „Димитър Талев”

 

 

 Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че страната е регистрирала първата ваксина срещу коронавирус, информират ТАСС и други руски медии.

 

Москва нарече първата ваксина против коронавирус "Спутник V" на "Спутник I" на Съветския съюз от 1957 г. и V от думата "ваксина".

По време на среща на правителството руският лидер подчерта, че Русия първа в света регистрира ваксина против коронавируса.

"Доколкото ми е известно, тази сутрин, за първи път в света, беше регистрирана ваксина срещу новия коронавирус", съобщи той.

Путин се надява много ваксини срещу вируса да се появят по света.

 

Масовото производство на ваксината ще започне скоро, очаква руският лидер.

 

Държавният глава подчерта, че ваксината е ефикасна и създава устойчив имунитет, преминала е всички необходими проверки.

 

Министърът на здравеопазването Михаил Мурашко заяви, че регистрираната ваксина против коронавируса е показала висока ефективност и безопасност. Според здравния министър няма сериозни усложнения при имунизирането.

 

Владимир Путин разкри, че едната му дъщеря вече е получила от ваксината. Тя е вдигнала температура след ваксинирането й, но бързо се е нормализирала.

 

Една от дъщерите ми се ваксинирана. Мисля, че в този смисъл тя участва в експеримента, каза той.

Ваксината, разработена от държавния изследователски Институт "Гамалей" в Москва, е одобрена от Министерството на здравеопазването.

 

Ваксината е на базата на човешки аденовирус.

Здравните работници и учителите първи ще бъдат ваксинирани. Ваксинирането на лекарите може да започне в края на август или септември.

 

От 1 януари 2021 г. ще започне разпространението на ваксината.

 

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN