.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.08.2020 10:18

Коментари 0 / Видяна 10994

Със сирени вместо цветя дежурният екип в Спешния център и СПО си казаха последно сбогом с колегата си Спас

Още по темата: В Европа започна втора вълна на пандемията Цял клас под карантина заради заразен с COVID-19 седмокласник от училището в Кресна Ангели в бяло – шестима медици от Благоевградска област загубиха живота си в битка срещу коронавируса Още медици в Разлог и Благоевград с коронавирус Проф. Тодор Кантарджиев: Има затихване на епидемичните взривове в Благоевградска област Болницата в Гоце Делчев има нужда от специалисти Европа се връща към ограниченията, нарастват опасенията от “втора вълна” на COVID-19 8 нови случаи на коронавирус в Благоевградско Съпругата на починалия д-р Първанов също е с COVID-19 Около 500 ученици и 40 учители са под карантина

 

С ковидинфекция са още двама шофьори на линейка и медсестра от Спешен център, които са под карантина и на домашно лечение, съобщи директорът на ЦСМП – Благоевград д-р Красимир Михайлов.

 

Той заяви, че въпреки усложнената ситуация има достатъчно медицински кадри, както и осигурени предпазни средства за служителите в спешните центрове в областта.

 

Подобрява се състоянието на общопрактикуващата лекарка, която е с двустранна пневмония във вътрешно отделение. Нейният първи контролен резултат за Ковид-19 е отрицателен и до два дни най-вероятно ще бъде изписана, заяви началникът на отделението д-р Румен Кондев. В добро състояние са и другите 4-ма лекари, които са настанени в болница ПУЛС.

 

Тревожното е, че вирусът е коварен, инфекцията бързо предизвиква пневмония, а вече има случаи, когато не може да се хване на първия PCR тест. Така се е получило с 41-годишен мъж от с. Бело поле, който е бил приет с пневмония в отделението по УНГ на МБАЛ – Благоевград с  отрицателен тест. След като състоянието му започнало да се влошава, е направен повторен тест, който вече дал положителен резултат и той е преместен във вътрешно отделение.

 

Пациентите с Ковид в отделението са 13, през почивните дни нови не са приети. 4-ма са на лечение с бронхопневмонии в УНГ отделението.  Няма изписани и приети нови пациенти и в Тубдиспансера, който е пълен.

 

В болница ПУЛС се лекуват 23-ма пациенти. Повечето от заразените са с лека симптоматика и са на домашно лечение.

 

С инфекция е лаборантка от Клиничната лаборатория на МБАЛ – Благоевград, която е под карантина. Лабораторията се обслужва само от една лекарка, след като нейната колежка се разболя и все още се възстановява.

 

Инфекцията е ударила семейства от няколко рода, които се събрали по хубав повод – на годеж на техни близки в Благоевград. Сред заразените все повече има и млади хора след сбирки в нощните клубове.

 

 Припомняме,че шофьор на линейка в Спешен център – Благоевград почина след скоротечни усложнения от коронавирус. 52-годишният Спас Г. е постъпил за лечение с двустранна пневмония миналата седмица в МБАЛ – Благоевград. Първоначално е приет в отделението „Уши, нос, гърло“, тъй като PCR тестът му бил отрицателен.

 

На другия ден състоянието му бързо се влошило, поради което е прехвърлен във вътрешно отделение. Там останал само няколко часа, докато бъде прегледан от д-р Владимир Рабаджийски, който го насочил съм отделението по реанимация. На следващия ден мъжът се почувствал много зле и бил транспортиран спешно за „Пирогов“, където загубил битката с болестта и издъхнал.

 

Леталният изход, настъпил 3 дни след лечението, шокира колегите на Спаско, както всички наричали линейкаджията, които също като него от половин година са на първа линия в битката със заразата

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари: