.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.08.2020 10:07

Коментари 0 / Видяна 524

Проф. Николай Витанов прогнозира: Минимум 25 хиляди заразени до края на септември

Още по темата: В Европа започна втора вълна на пандемията Цял клас под карантина заради заразен с COVID-19 седмокласник от училището в Кресна Ангели в бяло – шестима медици от Благоевградска област загубиха живота си в битка срещу коронавируса Още медици в Разлог и Благоевград с коронавирус Проф. Тодор Кантарджиев: Има затихване на епидемичните взривове в Благоевградска област Болницата в Гоце Делчев има нужда от специалисти Европа се връща към ограниченията, нарастват опасенията от “втора вълна” на COVID-19 8 нови случаи на коронавирус в Благоевградско Съпругата на починалия д-р Първанов също е с COVID-19 Около 500 ученици и 40 учители са под карантина

 

 

„Към този момент базовото репродуктивно число е много близо до 1, което означава, че епидемията тъпче на едно място. Тя нито се разпространява, нито се свива.

 

Сметките ми се сбъдват, защото зад тях стои мощната теория, която се нарича "Синергетика". Дългосрочно нещата обаче не седят много добре.

 

Най-малко 16 000 души ще са болните в края на август и 25 000 в края на септември.

 

В края на тази седмица очаквам 14 000 болни". Това прогнозира  проф. Николай Витанов от Националния оперативен щаб.

 

Той добави, че броят на регистрираните болни се умножава по 8 и така става ясен броят на хората, които са се срещали с болестта.

 

За септември нямало риск за здравната ни система. Това, което стана ясно, е, че тя работи, смята проф. Витанов.

 

"Здравната ни система трябва да се подготви, защото след края на септември нещата няма да изглеждат толкова добре.

 

Засега се търпи ръстът на заразата, но с бавни темпове се увеличават нещата и ако се натрупа - ще стане неприятно. Ако здравната ни система обаче се подготви - ще се справи", подчерта проф. Витанов.

 

По думите му щабът в момента не се вижда много, но той си работи. Засега италианският модел не се очаква. Здравната система няма да издържи само, ако се намесят външни фактори.

 

Тази криза е един котлон, който е много силен и тенджерата може много бързо да заври, обясни още той.

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари: