.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.08.2020 14:03

Коментари 0 / Видяна 400

Фандъкова с апел за сваляне на барикадата на Орлов мост

 

"Свободата на мнението и правото на протест са върховни ценности за всяка демокрация.

 

Това са принципи, които като човек и кмет защитавам. Защитавах ги по време на протестите срещу първото правителство на Борисов, срещу правителството на Орешарски, правя го и днес". Това написа Йорданка Фандъкова в социалната мрежа.

 

"Убедена съм, че обществените процеси, които днешните протести отключиха, не могат и не трябва да бъдат спирани.

 

Моят призив към организаторите на протеста е да спазят закона - да го заявят и провеждат по реда на Закона за събранията и митингите. Убедена съм, че от това протестът няма да загуби, напротив, ще спечели, защото ще покаже, че този, който иска законност, спазва закона.

 

Призивът за върховенство на правото, който е основен за протеста, не значи нищо, ако не важи за тези, които го изричат. София е свободен град на свободни хора, а различията, които имаме, не се охраняват с барикади, а с упорство в спазването на закона.

 

Съзнавам, че думите ми едва ли ще бъдат приети, както от организаторите на протеста, така и от тези, които са срещу тях. Но и в еуфория, в гняв и в емоции, ние продължаваме да живеем заедно.

 

Софиянци са свободни, критични и достойни хора.

 

И затова най-новата ни история често се пише не само на жълтите павета, но и на Орлов мост. Да, затварянето му е символ, но той не се демонстрира с прегради от контейнери и пейки, а в преминаването през него.

 

Затова, моля, организаторите и протестиращите граждани да свалят барикадите. Промяната, която се иска, с енергията на хиляди млади хора всяка вечер, е неизбежна. И политици от целия политически спектър вече го знаят.

 

Така че, моят “старомоден” призив е за спазване на закона. В противен случай, всеки борец за справедливост рискува да се превърне в това, срещу което твърди, че се бори", написа кметът на София.

E79 News
Тагове:

Коментари: