.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.08.2020 12:11

Коментари 0 / Видяна 376

Започват масови проверки на ловците

"Успешен лов и отговорно отношение към природата във връзка с високия риск от горски пожари", пожела изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите, инж. Мирослав Маринов в свое приветствие към ловците по случай откриването на ловния сезон на пернат дивеч, съобщиха от Агенцията по горите.

„Разчитаме, че всеки български ловец ще бъде отговорен както за собственото си здраве, така и за здравето на останалите участници в лова и на своите семейства.

 

Човешкият живот е най-ценното нещо, затова призовавам колегите ловци да пазят и себе си и останалите участници в ловните излети“, се казва в обръщението.

 

Предвид стартирането на ловния сезон в сложна епидемична обстановка в страната, ловните излети трябва да се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки, разписани в заповедите на министъра на здравеопазването.

 

Ловците трябва да спазват и мерките за биосигурност за предотвратяване разпространението на Африканска чума по свинете.

 

С цел предотвратяване на нарушения Изпълнителна агенция по горите започва масови проверки по време на ловните излети на дребен мигриращ дивеч относно спазването на Закона за лова и опазване на дивеча. 

E79 News
Тагове:

Коментари: