.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.08.2020 10:10

Коментари 0 / Видяна 498

Румен Радев: Репресиите не могат да върнат доверието във властта

Още по темата: Радев: Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност Радев обвини властта в провокации Президентът Румен Радев: Имам вариант за нова Конституция Президентът Радев отива на Шипка Евродепутат от ГЕРБ: Президентът подстрекава беззаконието Държавният глава Румен Радев ще направи обръщение към народа тази вечер Президентът Румен Радев ще направи обръщение към народа 61 – годишна жена опита да влезе в сградата на президентството (Снимки) Румен Радев забрани на децата си да протестират Румен Радев: Репресиите не могат да върнат доверието във властта

 

"В последните дни правителството предприе полицейски мерки срещу протестиращите граждани.

 

В опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи. Цената плащат онези, които настояват за законност, и редовите служители на реда".

Това написа президентът Румен Радев във Фейсбук.

 

"Противопоставянето на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея", посочва държавният глава.

 

"Готовността да се жертва гражданският мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация.

 

След месец на протести в цялата страна и зад граница е очевидно, че става въпрос не за моментно или ограничено по мащаб недоволство, а за масово отхвърляне на сегашната мафиотизирана система.

 

Тя бе международно осветлена от световните медии. Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки", категоричен е Радев.

 

"Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена.

 

Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта", завършва публикацията на президента.

„Най-важното е да няма полицейско насилие“.

 

Това каза по-рано президентът Румен Радев, който разговаря с граждани пред сградата на "Дондуков" 2, предаде БНР. 

 

„Аз няма от какво да се страхувам. Какво да ме притеснява? Какво ще стане довечера? Най-важното е да няма полицейско насилие. Надявам се, че правителството няма да се компрометира и да се превърнем в полицейска държава“.

 

 

 

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: