.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.08.2020 12:35

Коментари 0 / Видяна 948

Гръцки остров е под карантина

Още по темата: Гърция удължи забраната за влизане на граждани на трети страни Гърция спаси 92 души в Егейско море, лодката им започнала да потъва Гърция издаде предупреждение за гръмотевични бури и градушки Ранен край на туристическия сезон в Гърция Арестуваха български трафикант на бебета в Гърция Маските на Халкидики и Миконос задължителни от днес Нови изисквания: Всички трябва да са с маски на плажа в Гърция Гърция: Българите са на второ място сред туристите с COVID-19 Въведоха новите мерки за влизане в Гърция Интензивен трафик в Гърция заради празника на Богородица

 

След регистрирани 13 случая на заразени с Covid-19 властите в Гърция поставиха под карантина остров Порос, който се намира на 50 километра от Атина.

 

По разпореждане на Министерството по защита на гражданите се въведе от днес задължително носене на маски, както в затворени обществени места, така и на открито.

 

Забранени са всякакви обществени събирания на хора, дори и църковни тържества!

 

Не повече от 9 души могат да се събират на едно място,включително и по домовете.

 

Заведенията са под строг контрол за спазване на дистанция.

 

В ресторантите не се допускат повече от 4 човека на една маса.

 

На острова пристигнаха допълнителни медицински екипи и масово тестват жители и туристи.

 

Без да е приложена забрана за влизане на туристи,те сами се отказаха да почиват на остров Порос и отказват всички резервации от днес. За сега карантината е за 10 дни с вероятност да се удължи.

 

Специалисти коментират пред медиите,че се очаква локална карантина и на други места в Гърция,където се увеличават ежедневно заразените с вируса.

E79 News
Тагове:

Коментари: