.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.08.2020 14:36

Коментари 0 / Видяна 1166

Капацитетът на COVID-отделенията в Благоевград се изчерпва

 

 

130 пациенти с Covid-19 са настанени за лечение в болниците в Благоевградска област. Това поставя под сериозно изпитание здравната система поради липсата на достатъчно легла и персонал, който да се грижи за болните.

 

От ръководствата на болници в областта се оплакват, че 100% от капацитета им е запълнен към момента, което налага поредно преструктуриране на отделения, съобщава БНТ.

 

Преструктурирането на различните отделения е накарало известна част от лекарите и медицинските сестри да напуснат работа, като от болничните администрации не дават повече подробности за причините. От Специализираната болница за белодробни болести в Благоевград само потвърдиха, че за сега няма напуснали, но недоволството сред медиците нараства с всеки следващ ден. Управителят д-р Петър Георгиев каза, че все още има възможност за увеличаване броя на леглата за лечение на COVID-19, но е категоричен, че този процес не може да продължава до безкрай.

 

МБАЛ – Благоевград пък има готовност за разкриване на още едно отделение за пациенти с коронавирус, ако броят на заразените продължи да расте. В момента болните в лечебното заведение са 35,  като почти всички са с двустранни пневмонии каза за Радио Благоевград директорът на болницата д-р Огнян Митев. Той заяви, че не трябва да има притеснение, защото засега лечебното заведение има възможност за прием на още пациенти.

 

Д-р Митев потвърди, че липсата на медицински персонал е сериозен проблем и за благоевградското здравно заведение. „Разчитаме много и на пенсионерите, които са над 40 процента, но ние не можем да ги задължим да работят, а и те са в рисковата група“, каза още д-р Огнян Митев.

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN