.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.08.2020 14:04

Коментари 0 / Видяна 19650

Расте броят на заразените в ДГ „Детелини“ в Благоевград

Още по темата: Превръща ли се Якоруда в ново огнище на Ковид – 19 за Благоевградска област? 58 нови случаи на коронавирус в Благоевградско 160 новозаразени и 12 починали от коронавирус Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19 Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус Само благоевградчани влизат в Германия с PCR тест Доц. Чорбанов: Училищата не трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19 За осем дни – пет училища в Благоевград и Кресна със случаи на COVID – 19 Коронавирус и в 3 ОУ „Димитър Талев” Удължиха извънредната епидемична обстановка

 

 5 са вече заразените с коронавирус в детска градина №3 в Благоевград „Детелини“. Положителни резултати са дали 4 жени от персонала в детското заведение и директорката Илияна Христова, казаха за Е-79 нюз родители на деца, посещаващи детското заведение.

 

Заразата в градината е внесена от една от леличките, която няколко дни не се чувствала добре, но въпреки това продължила да ходи на работа, разказват притеснени майки. Именно тази жена е в най-тежко състояние и е настанена в болница, останалите са изолирани по домовете си и за сега се чувстват добре.

 

Добрата новина е, че изследваните до сега деца от детската градина са с отрицателни резултати от направените PCR тестове. Всички малчугани, които са посещавали детското заведение миналата седмица се тестват за коронавирус, като голяма част от тях вече са дали проби за изследване в частна лаборатория в Благоевград.

 

ДГ №3 „Детелини“ е затворена от понеделник и ще остане така до второ нареждане от РЗИ.

 

От днес е затворена и яслата в белишкото село Бабяк, където само за денонощие бяха регистрирани 15 заразени с Covid-19.

 

Случаи на коронавирус са открити и в голямото благоевградско предприятие „Ванико“, потвърдиха пред наш репортер работещи там. Заразата е установена в един от цеховете на фирмата, всички контактни на заразените работници са тествани.

 

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов свиква на спешно заседание Кризисния щаб във връзка с разпространението на коронавирус и завишаване на новорегистрираните случаи.

 

Кризисният щаб на Община Благоевград ще заседава утре от 16,00 часа в зала „22 септември“. На заседанието ще се вземат спешни мерки, свързани с общественото здраве по отношение на инфекциозното заболяване.

 

Припомняме, че днес Благоевградска област отбеляза черен рекорд по новорегистрирани заболели за денонощие – 97 и отново застана на първо място в страната. Повече от половината случаи са в общините Белица и Разлог, където огнище на заразата избухна в разложко шивашко предприятие.  

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN