.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.08.2020 10:09

Коментари 0 / Видяна 608

Ресторантьорите поискаха сервитьорите да са без маски на открито

 

Без маски да бъдат сервитьорите, работещи на открито, поискаха от асоциацията на заведенията.

 

От браншът се недоволни от наложените мерки, които хем не се спазват от болшинството, хем ограничават работещите в заведенията.

 

Може и да не сме разбрали, но май коронавирусът си е отишъл. Или поне в България, като че ли го няма. Множество хора непрестанно се събират на групи без да спазват каквато и да било дистанция или да използват маски.

 

Това се казва в позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

 

Претендираме, че следим информационния поток, но не сме видели новина, че у нас вече няма COVID-19. Възможно е и да сме я изпуснали, защото неглижирането на мерките става все по-масова практика, смятат ресторантьорите.

 

В същото време нашите служители са задължени да носят маски, за което редовно сме проверявани от компетентните институции. Дори на открити пространства и при близо 40-гадусови жеги.

 

Затова молим, ако наистина в България вече няма вирус и мерките са отпаднали, да ни уведомите официално, призовават от асоциацията.

 

И сега напълно сериозно – с оглед на масовото неглижиране на наложените правила и събирането на групи без да се спазва дистанция, настояваме да отпадне изискването за служителите ни, които работят на открито, да носят маски.

 

Вече напълно безпредметно е и изискването на една маса да стоят максимум четирима души, тъй като скупчване на много повече хора на малки пространства е доста честа практика извън заведенията.

 

Това изискване води единствено до загуби за бранша и намалени обороти, поради което бихме желали то също да бъде преразгледано, се казва още в позицията.\monitor

E79 News
Тагове:

Коментари: