.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.08.2020 13:15

Коментари 0 / Видяна 14720

Коронавирус в детска градина в Благоевград

Още по темата: Шефът на белодробната болница в Благоевград д-р П. Георгиев иска равно заплащане по клиничните пътеки за COVID-19 и за пневмонии Над 20 хил. са случаите на COVID – 19 в страната, почти 15 хил. от тях са приключили с успешно излекувани заразени Над 20 000 са заразените с COVID-19 у нас Проф. Балтов: Пациентите търсят късно помощ, когато нещата станат нетърпими Българска лекарка от Франция: Ковид - 19 убива 27 нови случаи на коронавирус в Благоевградско Петима пожарникари от Благоевград с Ковид-19 България държи успешно епидемията от COVID-19 под контрол Връщат ежеседмичните брифинги на НОЩ Нов случай на коронавирус е установен в СУ „Братя Каназиреви” в Разлог

 

Детска градина №3 "Детелини" в Благоевград е затворена заради установени два случая на коронавирус, научи Е-79 нюз. И двата потвърдени случая са на служители в детското заведение.

 

Все още не е ясно има ли и други с Covid-19 от персонала и сред децата, посещаващи градината, предстоят тестове.

 

Пред медиите кметът Румен Томов коментира, че има строго разписани мерки за действие в такава ситуация. Градината е затворена до второ нареждане от РЗИ, прави се пълна дезинфекция. 

 

Румен Томов коментира още, че подготва заповед, с която да наложи по-строги противоепидемични мерки за ресторантите и нощните заведения в Благоевград. 

 

През последните две седмици Благоевград се оформи като огнище на коронавирус. Попитан дали това не налага въвеждане още по-строги правила с оглед ограничаване на заразата, Томов коментира, че е готов да ги наложи, но не знаел дали ще има кой да ги спазва. 

 

При недостиг на болнични легла за настаняване на болни с коронавирус, Община Благоевград има готовност да оборудва зала в парк "Македония", където да се лекуват по-леки случаи. Проблем обаче би било обезпечаването с медицински специалисти.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN