.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.08.2020 10:38

Коментари 0 / Видяна 3944

Дифузното продължава да се разпространява COVID – 19 в Благоевградско

Още по темата: Шефът на белодробната болница в Благоевград д-р П. Георгиев иска равно заплащане по клиничните пътеки за COVID-19 и за пневмонии Над 20 хил. са случаите на COVID – 19 в страната, почти 15 хил. от тях са приключили с успешно излекувани заразени Над 20 000 са заразените с COVID-19 у нас Проф. Балтов: Пациентите търсят късно помощ, когато нещата станат нетърпими Българска лекарка от Франция: Ковид - 19 убива 27 нови случаи на коронавирус в Благоевградско Петима пожарникари от Благоевград с Ковид-19 България държи успешно епидемията от COVID-19 под контрол Връщат ежеседмичните брифинги на НОЩ Нов случай на коронавирус е установен в СУ „Братя Каназиреви” в Разлог

 

През последните 24 часа в Благоевградска област отново са регистрирани десетки случаи на COVID – 19 – 43, според Единния информационен портал. Това отново ни постави на първо място по брой на заразени в страната. Дневната справка на Регионална здравна инспекция – Благоевград съобщава за 42 случая, но дори и с един по-малко, то статистиката не се променя и оставаме първенци в негативната класация.


Най-много от новите случаи са в Благоевград – 19. Останалите са разпределени в 8 населени места, както следва: Брежани – 1; Годлево – 1; Горно Дряново – 1; Дебрене – 1; Долно Осеново – 3; Драката- 2; Елешница – 2; Кавракирово – 1; Кресна – 1; Логодаж – 1; Мосомище – 1; Петрич – 1; Покровник – 1; Разлог – 1; Рилци – 2; Сандански – 1; Струмяни – 1 и Яворница – 1.


Информацията за новите заболели показва, че разпространението на коронавируса в Пиринско продължава да е дифузно, както преди дни отбеляза и самият директор на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов. Той обясни, че от една страна се правят повече тестове, включително и в частни лаборатории, защото много хора са избрали да почиват в Гърция, но от друга страна не се спазват въведените противоепидемиологични мерки, като се организират масови събития като абитуриентски балове, сватби, рождени дни и други.

 


Припомняме, че в края на миналата седмица в Благоевград и Разлог на посещение бе новият здравен министър проф. Костадин Ангелов, който каза, че макар случаите в областта да се увеличават, ситуацията все още е под контрол, тъй като не е изчерпан капацитета на лечебните заведения. А вчера на извънреден брифинг в София, министърът обясни, че при посещението си е разбрал, че има проблем в болницата в Разлог по отношение пациентите, които се нуждаят от лечение с апарати за дишане. Той вече е отстранен като е сключен договор между МБАЛ – Благоевград и лечебното заведение в Разлог, като пациентите, нуждаещи се от въпросната апаратура ще бъдат транспортирани до областния център.

 


Екипът на Е-79 нюз отново ви призовава да бъдете разумни и да спазвате въведените мерки!
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN