26 Октомври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.08.2020 09:37

Коментари 0 / Видяна 1538

Обществено обсъждане за бъдещето на новия православен храм ще се проведе в Благоевград

Още по темата: Заседанието на ОбС-Благоевград на 30 октомври се отменя Предстои интересна сесия на Общински съвет – Благоевград ОбС с важно решение за аква парка! Р. Тасков с призив към Общината: Осигурете охрана, обектът е опасен ДНЕС! Извънредна сесия на Общински съвет – Благоевград Насрочената за 31 август сесия на ОбС- Благоевград се отменя Обществено обсъждане за бъдещето на новия православен храм ще се проведе в Благоевград Бурни дебати около изграждането на нова черква в Благоевград Намаляват „Тротоарно право” за заведенията в центъра на Благоевград Р. Тасков към ОбС: Спрете да занимавате хората със себе си и почнете да работите ОБНОВЕНА: Намалиха на половина зам-председателите на ОбС - Благоевград

 

След като на редовната сесия на Общински съвет – Благоевград, която се проведе на 31 юли, местните парламентаристи върнаха в комисия точката, която бе свързана с това да дари ли Общината на Неврокопската митрополия терен за нов храм, днес предстои важно обществено обсъждане по темата в градa.


В срещата участие ще вземат кметът инж. Румен Томов, Неврокопският митрополит Серафим, както и представители на ОбС, които всъщност поискаха да се проведе точно такова обществено обсъждане, тъй като не всички са съгласни с избора на място за изграждането на новата църква. Събитието ще се проведе в зала „22 септември” от 12.00 часа, а Информационна агенция Е-79 нюз ще излъчва всичко на живо в страницата си във Фейсбук.


Припомняме, че в последния ден от предходния месец в същата зала имаше много разгорещен дебат, относно бъдещето на новия храм, а основният въпрос, който бе зададен е Парк „Македония” или пазара са по подходящо място за изграждането на нова голяма църква в Благоевград.


Общинският съветник Радослав Тасков, който от години се бори за това в града да има нова църква подчерта, че никой от ОбС не е против изграждането на храм. „Това е необходимост и лично аз съм се занимавал с проблема още през 2003 г. Тогава имаше парцел около 480 кв. до детска градина № 8. Заради същите причини и тогава имаше дебат. Нуждаем се от втори храм, защото сегашната църква, която е паметник на културата, не успява да удовлетвори всички нужди. Сега разглеждаме градоустройствения въпрос – къде да направим нова, по-голяма църка, която да удовлетвори нуждите”, категоричен е той.


Днес вече ще стане и ясна позицията на Църквата по въпроса, след което вероятно ще има и развитие от страна на общинските съветници, а благоевградчани са в очакване на това да разберат – ще има ли най-сетне нов храм в града и къде ще бъде той.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN