.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.08.2020 00:24

Коментари 0 / Видяна 310

Напрежение на протеста в София: Полицията не допуска бус на „Системата ни убива” да премине

Още по темата: Още една процедура за подпомагане на малките предприятия Доброволна казарма за всеки гражданин до 40 години Кордон около парламента и яйчна атака преди извънредното заседание Цветанов: Борисов няма да подаде оставка днес 32-ри ден на протести в Благоевград Кабинетът отпуска 260 млн за модернизация на училища и студентски общежития (ВИДЕО) Дават по 610 лева за деца на работещи родители (ВИДЕО) Борисов свиква кабинета за доклад по бюджета Кръстовището на СУ отново осъмна под блокада 169 научни работници посочват купищата проблеми натрупани заради настоящата власт


Полицията не допусна бус на „Системата ни убива” да стигне до Орлов мост. Той е спрян на кръстовището на Софийския университет и заобиколен от служители на реда. Според протестиращите от МВР първо обещали да пропуснат превозното средство, но след това се отметнали.

 

Екипът на bTV влезе в буса при майките на деца с увреждане. Ето какво споделиха те:

„След като бяхме в Банкя, дойдохме пред МС, там ни посрещнаха с аплодисменти и казахме, че ще дойдем на Орлов мост да подкрепим барикадата. Първо ни пуснаха полицаите и казаха, че няма проблем с нашето идване. И тук изскочиха полицаи, обградиха ни и вече два часа сме тук.

 

Майки с деца ни даваха вода, защото ние вече сме затворени много часове, защото стоим тук дълго, ние нищо не сме направили".

 

Цялата улица беше блокирана от автошествието
Те уточниха, че не са имали комуникация с полицаите и до момента нямат информация защо са задържани. Не са им проверявани документите. Имат вода и храна, помагат им от протеста.

 

Протестиращите опитаха да направят кордон, за да мине бусът и скандираха „Пуснете майките”. Въпреки това до решение не се стигна.

 

Стигна се до неразбирателство сред самите протестиращи, които обвиниха един от присъстващите за провокатор.

 

Протестиращите отправиха предложение до началника на СДВР да позволи на буса да се придвижи с полицейски кордон до Орлов мост, бавно. 

E79 News
Тагове:

Коментари: