.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
01.08.2020 20:46

Коментари 0 / Видяна 1016

Поредна вечер на протест в Благоевград

Още по темата: Служебният кабинет отпуска 2,5 млрд. лв. за малкия бизнес Кабинетът отпусна още 96 млн. за медиците на първа линия и за Ремдесивир Отпускат нови 52 млн. лв. за родители До 3 месеца България ще има завод за ваксини Премиерът Борисов: България е вече 100% енергийно независима и става незаобиколим фактор на газовата карта в Европа Кабинетът: Чакаме 2 млн. ваксини "Джонсън и Джонсън" Премиерът Борисов: С над 1 милиард лева са подпомогнати българските пенсионери по време на пандемията Бойко Борисов: Средната учителска заплата ще достигне 2500 лева Премиерът Борисов: Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа Борисов инспектира тунел „Железница“ (Видео)

 

И тази вечер, както снощи, протестът завърши с блокиране на движението по бул. "Ал. Стамболийски" в района на "Младежкия дом", чрез последователно "щафетно" преминаване по пешеходната пътека.

 

Протестиращите не искаха да злоупотребяват с търпението на очакващите да преминат в автобус на градския транспорт граждани, затова преди движението да бъде възстановено, най-малкият съзнаващ случващото се участник в протеста – момиче на прага на тийнейджърската възраст – се извини на чакащите и им благодари за проявеното разбиране, предава БНР.

 

Традиционно малко след 19:00 часа протестът започна пред сградата на общинската администрация, като днес бе представен и алгоритъм за исканата "смяна на системата на управление": оставка на правителството, създаване на служебен кабинет, който да осигури честни, прозрачни избори, с възможност за наистина масово гласуване на българите в чужбина (чрез машинно и дистанционно гласуване) и последващи промени от бъдещото Народно събрание в законите и Конституцията, които да "гарантират наистина достойно и наистина пълноправно бъдеще на България в Европейския съюз".

 

В последвалото традиционно поднасяне на иронични "подаръци" пред местната централа на ГЕРБ, сред тях тази вечер беше и неработеща запалка, с която би било изпълнено пожеланието на премиера, изказано в един от туровете му из страната, да бъде запалена вила "Секвоя", придружена с констатацията "но и запалката не работи, както държавата".

 

Утре протестът продължава. 

E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: