.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
01.08.2020 15:01

Коментари 0 / Видяна 568

Русия приключи клиничните изпитания на ваксина за коронавирус

Още по темата: 160 новозаразени и 12 починали от коронавирус Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19 Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус Само благоевградчани влизат в Германия с PCR тест Доц. Чорбанов: Училищата не трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19 За осем дни – пет училища в Благоевград и Кресна със случаи на COVID – 19 Коронавирус и в 3 ОУ „Димитър Талев” Удължиха извънредната епидемична обстановка Коронавирус и в МГ и в Икономиката в Благоевград Няколко класа от от Строителния под 14-дневна карантина

 

Приключиха клиничните изпитания на ваксината за коронавирусната инфекция, разработена от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология. Подготвят се документи за регистрацията й, съобщи ТАСС.

 

Министърът на здравеопазването на Руската федерация Михаил Мурашко каза пред репортери в събота, че ваксината срещу коронавирусната инфекция, разработена от центъра в Гамалея, е приключила клинични проучвания и се подготвя пакет от документи за процедурата на регистрация".

 

Според министъра медицинските работници и учителите ще бъдат първите, които ще бъдат ваксинирани срещу коронавирусна инфекция с лекарство, разработено от центъра.

 

Руското здравно министерство планира да започне масова ваксинация от коронавирус през октомври, съобщи Мурашко.

 

Изпитва се още една ваксина, разработена от Държавния научен център по вирусология и биотехнологии "Вектор" на Роспотребнадзор.

E79 News
Тагове:

Коментари: