.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
01.08.2020 15:01

Коментари 0 / Видяна 450

Русия приключи клиничните изпитания на ваксина за коронавирус

Още по темата: Разлог и Белица пламнаха! Шивалня е новото огнище Служител на Министерството на туризма е с COVID-19 Ангел Кунчев: Мерките у нас не се спазват ТРЕВОГА! 97 нови случая на Covid-19 в Пиринско Рекорд! 97 нови случая на COVID - 19 в Благоевградска област Коронавирус в детска градина в Благоевград Дифузното продължава да се разпространява COVID – 19 в Благоевградско Здравният министър: Заболеваемостта от COVID-19 намалява през последните дни Благоевград отново начело с 43 новозаразени Благоевград отново начело с 43 новозаразени

 

Приключиха клиничните изпитания на ваксината за коронавирусната инфекция, разработена от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология. Подготвят се документи за регистрацията й, съобщи ТАСС.

 

Министърът на здравеопазването на Руската федерация Михаил Мурашко каза пред репортери в събота, че ваксината срещу коронавирусната инфекция, разработена от центъра в Гамалея, е приключила клинични проучвания и се подготвя пакет от документи за процедурата на регистрация".

 

Според министъра медицинските работници и учителите ще бъдат първите, които ще бъдат ваксинирани срещу коронавирусна инфекция с лекарство, разработено от центъра.

 

Руското здравно министерство планира да започне масова ваксинация от коронавирус през октомври, съобщи Мурашко.

 

Изпитва се още една ваксина, разработена от Държавния научен център по вирусология и биотехнологии "Вектор" на Роспотребнадзор.

E79 News
Тагове:

Коментари: