26 Октомври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
31.07.2020 12:47

Коментари 0 / Видяна 1964

Намаляват „Тротоарно право” за заведенията в центъра на Благоевград

Още по темата: Заседанието на ОбС-Благоевград на 30 октомври се отменя Предстои интересна сесия на Общински съвет – Благоевград ОбС с важно решение за аква парка! Р. Тасков с призив към Общината: Осигурете охрана, обектът е опасен ДНЕС! Извънредна сесия на Общински съвет – Благоевград Насрочената за 31 август сесия на ОбС- Благоевград се отменя Обществено обсъждане за бъдещето на новия православен храм ще се проведе в Благоевград Бурни дебати около изграждането на нова черква в Благоевград Намаляват „Тротоарно право” за заведенията в центъра на Благоевград Р. Тасков към ОбС: Спрете да занимавате хората със себе си и почнете да работите ОБНОВЕНА: Намалиха на половина зам-председателите на ОбС - Благоевград

 

Общински съвет – Благоевград подкрепи предложението на Общината за намаляване такса „Тротоарно право” за заведенията, които се намират в центъра на града. Припомняме, че преди повече от месец собствениците на част от заведенията в Благоевград поискаха това да се случи, защото кризата, настъпила следствие на пандемията COVID – 19, им нанесла сериозни материални щети.


Първоначално от Община Благоевград предлагаха да се намали таксата за заведенията в центъра, за сметка на онези, които се намират в широк център и кварталите. Мария Гошева предложи да има намаление, но не и увеличение, защото няма логика за едни да се намалява, а за други да се повишава.


Радослав Тасков от своя стана заяви: „Когато имаме като мотив Ковид – 19, то ако ще има мерки – присъединявам се към думите на Мария Гошева – да намали цените в центъра и да запазим тези в периферията”.


В крайна сметка от Община Благоевград отделиха предложението си за повишаване на цените, но зам.-кметът Ясен Попвасилев подчерта, че намалението ще важи само до края на годината.


Дебати в зала предизвика и наредбата, касаеща популацията на бездомните кучета, която в крайна сметка бе върната за разглеждане в комисия и за преработване, тъй като по думите на общинският съветник Гергана Янчева – в сила са промени в Закона за защита на животните, според които общинските съвети не трябва да изготвят сами правила, а да прилагат Национална програма.


Очаквано, тъй като предложението е внесено от Партия на Зелените, Калоян Ханжийски, който от подкрепящ Андон Тодоров стана най-голямата му опозиция, изтъкна, че всъщност наредбата е „copy – paste”от тази на Община Дупница.


В крайна сметка бе взето решение наредбата отново да се разгледа на комисия, да се отстранят юридическите пропуски, да се направят промени, заедно с експерти от Общината и едва след това да бъде подложена отново на гласуване от местните парламентаристи.


Направени бяха и промени, свързани с Наредбата за настаняване в социалните жилища. Общинските съветници одобриха – доходния критерии да се определя на база една минимална работна заплата на член от семейството.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN