26 Октомври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
31.07.2020 11:04

Коментари 0 / Видяна 6256

Р. Тасков към ОбС: Спрете да занимавате хората със себе си и почнете да работите

Още по темата: Заседанието на ОбС-Благоевград на 30 октомври се отменя Предстои интересна сесия на Общински съвет – Благоевград ОбС с важно решение за аква парка! Р. Тасков с призив към Общината: Осигурете охрана, обектът е опасен ДНЕС! Извънредна сесия на Общински съвет – Благоевград Насрочената за 31 август сесия на ОбС- Благоевград се отменя Обществено обсъждане за бъдещето на новия православен храм ще се проведе в Благоевград Бурни дебати около изграждането на нова черква в Благоевград Намаляват „Тротоарно право” за заведенията в центъра на Благоевград Р. Тасков към ОбС: Спрете да занимавате хората със себе си и почнете да работите ОБНОВЕНА: Намалиха на половина зам-председателите на ОбС - Благоевград

 

 

Общинският съветник от Заедно за Благоевград Радослав Тасков произнесе силна реч пред своите колеги от местния парламент, които влязоха в разгорещен дебат, относно приетото предложение за намаляване числеността на зам.-председателите на ОбС.

 

Пред присъстващите в залата той каза, че още от самото начало има усещането, че нещо не е наред в този Общински съвет и за съжаление това му усещане се засилва все повече. „Толкова години съм тук, но честно казано вече ми е неудобно да присъствам и участвам в такива заседания“, каза пред колегите Радослав Тасков.

 

Тасков подчерта, че през всичките години той и неговата група в ОбС винаги са имали ясна позиция по важни за общината въпроси. „Към момента не знам дали забелязвате, че нашата група не участва нито със „За”, нито с „Против”, нито с „Въздържали се” в гласуванията, защото смятаме, че стоят вного по-важни въпроси за решаване. Вместо това занимаваме хората само със себе си”, каза той.

 

Радослав Тасков алармира пред колегите си общински съветници, че дори на днешната сесия, когато трябва да се решават важни за Благоевград проблеми, те предпочитат да мерят егото си и да обсъждат – кой да е председател, кой да е зам.-председател и кой в коя комисия да бъде.

 

„Благоевград е в безпрецедентна криза – финансова, икономическа, културна и всякаква друга. За съжаление вече се преминава и към управленска криза. Притеснява ме, че говорим с хората, че знаем проблемите, но нищо не обсъждаме в зала. Вместо да обсъждаме това как ще се учи от септември в училищата и детските градини в условията на пандемия, защо детското отделение на МБАЛ е затворено вече трети месец, какво става с кучетата в града, с дупките по улиците и всички тежки пред общината проблеми… вместо това, темите са други”, отбеляза със съжаление той.

 

 

Радослав Тасков категорично отказа, заедно със своята група, да участва в дебати и гласувания, които касаят структурата на ОбС. „ОбС спешно трябва да разработи екшън план за излизане от ситуацията, в която сме. Нашата група ще се върне в дебата само, когато се разглеждат важните за града въпроси. ”, завърши той.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN