.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
31.07.2020 10:00

Коментари 0 / Видяна 9922

Джазфестът в Благоевград огнище на коронавирус

Още по темата: Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19 Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус Само благоевградчани влизат в Германия с PCR тест Доц. Чорбанов: Училищата не трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19 За осем дни – пет училища в Благоевград и Кресна със случаи на COVID – 19 Коронавирус и в 3 ОУ „Димитър Талев” Удължиха извънредната епидемична обстановка Коронавирус и в МГ и в Икономиката в Благоевград Няколко класа от от Строителния под 14-дневна карантина Две учителки в Гимназията по строителство са с COVID-19

 

 

14 от музикантите на Биг Бенд Благоевград са с положителни проби за Ковид 19. Това потвърди директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов. Добрата новина е, че всички 14 установени от бенда са без симптоми към момента и се чувстват добре.

 

Тестовете на музикантите са правени в частна лаборатория, всички са поставени под карантина, допълни Калоянов. РЗИ прави списъци на контактните лица.

 

Пред репортер на Е-79 нюз ръководителят на Биг Бенд Благоевград Борис Янев категорично отказа коментар на случващото се с обяснението, че му е забранено да дава информация и ни насочи към хуманитарния зам.-кмет Василиса Павлова. Самият той също е с коронавирус.

 

Припомняме, че само преди дни Биг Бенд Благоевград участваше в джаз фестивала, организиран от община Благоевград на площад "Македония" ,където имаше и други музиканти в контакт с благоевградския оркестър .

 

Както първи алармирахме, още когато от общината съобщиха, че готвят фест, едва ли моментъ е най-подходящият за масови мероприятия. Още преди фестивала поставихме под въпрос  спазването на противоепидемичните мерки по време на фестивала и организацията в тази насока от Община Благоевград. Е, за съжаление, опасенията ни се сбъднаха, отново. Сега  14 фамилии са поставени под карантина, а не се знае с колко други хора са контактували заразените музиканти.

 

 

Дали от Община Благоевград ще поемат някаква отговорност за случващото се, предстои да разберем.

E79 News
Тагове:

Коментари: