.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
31.07.2020 10:00

Коментари 0 / Видяна 5410

Джазфестът в Благоевград огнище на коронавирус

Още по темата: Разлог и Белица пламнаха! Шивалня е новото огнище Служител на Министерството на туризма е с COVID-19 Ангел Кунчев: Мерките у нас не се спазват ТРЕВОГА! 97 нови случая на Covid-19 в Пиринско Рекорд! 97 нови случая на COVID - 19 в Благоевградска област Коронавирус в детска градина в Благоевград Дифузното продължава да се разпространява COVID – 19 в Благоевградско Здравният министър: Заболеваемостта от COVID-19 намалява през последните дни Благоевград отново начело с 43 новозаразени Благоевград отново начело с 43 новозаразени

 

 

14 от музикантите на Биг Бенд Благоевград са с положителни проби за Ковид 19. Това потвърди директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов. Добрата новина е, че всички 14 установени от бенда са без симптоми към момента и се чувстват добре.

 

Тестовете на музикантите са правени в частна лаборатория, всички са поставени под карантина, допълни Калоянов. РЗИ прави списъци на контактните лица.

 

Пред репортер на Е-79 нюз ръководителят на Биг Бенд Благоевград Борис Янев категорично отказа коментар на случващото се с обяснението, че му е забранено да дава информация и ни насочи към хуманитарния зам.-кмет Василиса Павлова. Самият той също е с коронавирус.

 

Припомняме, че само преди дни Биг Бенд Благоевград участваше в джаз фестивала, организиран от община Благоевград на площад "Македония" ,където имаше и други музиканти в контакт с благоевградския оркестър .

 

Както първи алармирахме, още когато от общината съобщиха, че готвят фест, едва ли моментъ е най-подходящият за масови мероприятия. Още преди фестивала поставихме под въпрос  спазването на противоепидемичните мерки по време на фестивала и организацията в тази насока от Община Благоевград. Е, за съжаление, опасенията ни се сбъднаха, отново. Сега  14 фамилии са поставени под карантина, а не се знае с колко други хора са контактували заразените музиканти.

 

 

Дали от Община Благоевград ще поемат някаква отговорност за случващото се, предстои да разберем.

E79 News
Тагове:

Коментари: