.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.07.2020 13:02

Коментари 0 / Видяна 2290

ОбС – Благоевград променя бюджета, ако „кметът не се вземе в ръце“

Още по темата: Заседанието на ОбС-Благоевград на 30 октомври се отменя Предстои интересна сесия на Общински съвет – Благоевград ОбС с важно решение за аква парка! Р. Тасков с призив към Общината: Осигурете охрана, обектът е опасен ДНЕС! Извънредна сесия на Общински съвет – Благоевград Насрочената за 31 август сесия на ОбС- Благоевград се отменя Обществено обсъждане за бъдещето на новия православен храм ще се проведе в Благоевград Бурни дебати около изграждането на нова черква в Благоевград Намаляват „Тротоарно право” за заведенията в центъра на Благоевград Р. Тасков към ОбС: Спрете да занимавате хората със себе си и почнете да работите ОБНОВЕНА: Намалиха на половина зам-председателите на ОбС - Благоевград

 

Основният инициатор или иначе казано „сивият кардинал” зад сагата с исканото предсрочно прекратяване на правомощията на Андон Тодоров като председател на Общински съвет – Благоевград е не кой да е, а кметът Румен Томов. Това обяви самият Андон Тодоров по време на пресконференция днес.

 

„Това е човекът, който създаде проблема в Общински съвет. Този господин Томов привикваше общинските съветници, които гласуват да свалят председателя по незаконен начин в неговия кабинет. Отиваше на срещи при тях лично, дори по нощите и говореше да свалят Андон Тодоров”, категорично заяви той.

 

Според Тодоров, искането за отстраняването му е „активно мероприятие“, с което кмета се опитва да отвлече вниманието от истинските проблеми в общината. „Ние сме вече близо година с това ръководство. И не се прави нищо. Нула. Градът е дупка до дупка, зелените площи са неокосени, с кърлежи и бълхи. Бачиново е в безобразно състояние“, коментира Тодоров визирайки първите неща, които кметът трябва да свърши. „Не ми се говори и за предизборните обещания за проекти и инвестиции“, каза още Тодоров.


По отношение на бюджета на общината Андон Тодоров коментира, че той е бил приет без забележки от Общински съвет, въпреки недостатъците, които е имал. И постави ултиматум – ако Румен Томов и екипът му не се вземат в ръце и не започнат да работят по инвестиционната програма, Общински съвет има готовност да гласува актуализация на бюджета и неоползотворени, но заложени средства да бъдат пренасочени към други дейности.

 

Тодоров изрази съмнение относно чистите намерения на осигурения от Томов инвеститор, който ще разшири клетката на лъвовете в благоевградския зоопарк. „Фирма щяла да разшири клетката. Общината със 70 млн. лв. бюджет да търси от фирма 5 000 лв. за клетката. А дали тази фирма ще вземе нещо в замяна след това“, попита риторично Тодоров.

Андон Тодоров определи като неадекватно и поведението на кметския екип предвид сложната епидемична обстановка. На фона на болните, които всеки ден се увеличават, ние харчим пари за фестивали, каза Андон Тодоров.

 

Почти час продължи пресконференцията на председателят на Общински съвет – Благоевград, която по традиция се провежда преди всяко редовно заседание на местния парламент. По време на срещата с медиите Тодоров представи дневния ред на предстоящото заседание и по-важните точки, които ще разгледат съветниците. 

E79 News
Тагове:

Коментари: