.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.07.2020 10:58

Коментари 0 / Видяна 1088

Рекорден брой точки ще разгледа ОбС – Благоевград в петък

Още по темата: Заседанието на ОбС-Благоевград на 30 октомври се отменя Предстои интересна сесия на Общински съвет – Благоевград ОбС с важно решение за аква парка! Р. Тасков с призив към Общината: Осигурете охрана, обектът е опасен ДНЕС! Извънредна сесия на Общински съвет – Благоевград Насрочената за 31 август сесия на ОбС- Благоевград се отменя Обществено обсъждане за бъдещето на новия православен храм ще се проведе в Благоевград Бурни дебати около изграждането на нова черква в Благоевград Намаляват „Тротоарно право” за заведенията в центъра на Благоевград Р. Тасков към ОбС: Спрете да занимавате хората със себе си и почнете да работите ОБНОВЕНА: Намалиха на половина зам-председателите на ОбС - Благоевград

 

 

Този петък от 09.30 часа в зала „22 септември” ще се проведе редовното месечно заседание на Общински съвет – Благоевград. В предварителния дневен ред са включени 71 точки.

 

По време на заседанието съветниците трябва да решат дали Общината да дари на Неврокопска митрополия терен за построяване на православен храм. Теренът се намира под закрития пазар в Благоевград, където от години сряда и събота се организират фермерски пазари.

 

Според решението, което ще бъде вкарано за гласуване в ОбС, Неврокопска митрополия ще бъде задължена в срок от 2 г. да се снабди с необходимите строителни книжа и строителни разрешения, а ако до 5 г. от строителното разрешение храмът не бъде построен, общината ще може да си вземе обратно терена.

 

Сесията ще започне с изказване на Председателя на Народно читалище „Виртуален свят 15.11.2004 г.“ Емил Радев. След това се очаква Андон Тодоров да направи отчет за дейността на ОбС за периода от 01.01 до 30.06.

 

Също така се очаква да бъде приета на първо четене Наредба за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Благоевград. Ще се гласуват и няколко изменения на други наредби, една от които касае реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Благоевград.

 

В обявения дневен ред не е включена точка, свързана с поисканата смяна на председателят на местния парламент Андон Тодоров. Припомняме, че от началото на месец юли бяха направени няколко опита за разглеждане на подобна точка, но заради незачитане на правилника от страна на Андон Тодоров, а след това и поради недостатъчен кворум по време на сесия, подобна точка все още не е обсъждана. Най-вероятно обаче предложение точката да бъде включена като извънредна в дневния ред на заседанието в петък ще направи отново съветникът Калоян Ханджийски.

 

Във връзка с Предписание за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки на Регионална здравна инспекция – Благоевград и в изпълнение на Заповеди на Министъра на здравеопазването, заседанието ще се проведе при закрити врати за граждани. Представители на медиите ще могат да присъстват и отразяват на определени за тях места.

  

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN