.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.07.2020 15:17

Коментари 0 / Видяна 846

Скандален запис на Борисов часове преди националния протест тази вечер

  

Нов скандален запис между премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев бе публикуван днес от сайта за журналистически разследвания „Афера.бг”. Двете лица, за които се твърди че са Борисов и Дончев, макар да се чува само глас, наподобяващ този на премиера, говорят за протести, но по-късно става ясно, че най-вероятно времето, в което е направен записа, е преди европейските избори миналата година.

 

Любопитно е защо този запис се появява точно днес, когато се очаква общонационален протест в София, а призивите в социалните мрежи са за гражданско неподчинение. Формалните организатори дори приканват протестиращите да си носят палатки, дрехи, чадъри и храна, защото този път протеста нямало да приключи до постигане на целта, а именно оставките на Борисов, главния прокурор Иван Гешев и цялото правителство.

 

На фона на всичко това сайтът PIK.bg публикува материал, в който твърди, че Васил Божков и Румен Радев „стягат клане довечера”. В статията се казва, че службите вече са на крак, защото има ясни доказателства, че тази вечер ще има ескалация на напрежението.

 

Благоевградчани също откликват на призива за общонационален протест като във „Фейсбук” вече се организират автомобили, които да заминат за столицата. Часове преди официалния час на протеста – 19.00 часа, блокадите в София вече започнаха.

 

На фона на всичко това няма как да не се появи и основателно съмнение защо днес се появява нов запис на премиера Борисов и има ли той за цел да доведе до ескалация на напрежение, дори до гражданско неподчинение. Публикувалите записа твърдят, че това е автентичен телефонен разговор, но не са упоменати подробности – от кога точно е той. Екипът на Е 79 нюз не може да твърди, че този запис е автентичен, тъй като това би следвало да установят разследващите органи.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: