.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.07.2020 13:05

Коментари 0 / Видяна 338

ДДС ставката за бира и вино става 9 %

Още по темата: Още една процедура за подпомагане на малките предприятия Доброволна казарма за всеки гражданин до 40 години Кордон около парламента и яйчна атака преди извънредното заседание Цветанов: Борисов няма да подаде оставка днес 32-ри ден на протести в Благоевград Кабинетът отпуска 260 млн за модернизация на училища и студентски общежития (ВИДЕО) Дават по 610 лева за деца на работещи родители (ВИДЕО) Борисов свиква кабинета за доклад по бюджета Кръстовището на СУ отново осъмна под блокада 169 научни работници посочват купищата проблеми натрупани заради настоящата власт

 

Бюджетна комисия реши ДДС ставката за бира и вино да бъде 9 %. „За“ предложението гласуваха 13 народни представители, „против“ – 1 и „въздържали се“ – 3, с което то бе прието. Окончателното решение ще бъде прието от пленарна зала.

Предложението е направено в преходните и заключителни разпоредби в Закона за местните данъци и такси, с които се изменя Законът за ДДС. Предложението е направено от лидера на НФСБ Валери Симеонов.


В досега действащото законодателство изключение от 9 –процентната ДДС ставката бяха бирата, виното и спиртните напитки. Сега това изключение се премахва и ставката ще важи освен за ресторантьорски и кетъринг услуги и за бирата и виното.

В Комисията лидерът на НФСБ допълни предложението си за спортните съоръжения.

 

Валери Симеонов отчете, че намаляването на 9 % увеличава събираемостта на данъците. Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова от ГЕРБ заяви, че няма да участва в гласуването по текстовете. „Принципно не съм съгласна с промяната на ставката по ДДС“, каза Менда Стоянова и заяви, че групата на ГЕРБ ще подкрепи текстовете.

 

От БСП заявиха, че ще се въздържат от подкрепа. Подкрепата си за текста изрази депутатът от групата Дора Янкова.  

Автор: Агенция Фокус, E79 News
Тагове:

Коментари: