17 Септмври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.07.2020 11:27

Коментари 6 / Видяна 19312

Конкурсите за директори в Благоевград – приказки с ОЧАКВАН край

Още по темата: Борисов: Всички пристигащи в страната ваксини се употребяват веднага Годишен отчет за изпълнението на бюджета представиха в Благоевград Без изненади! „Временните“ директори на детски градини в Благоевград остават за постоянно Конкурсите за директори в Благоевград – приказки с ОЧАКВАН край Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград

 

 

Помните ли как преди няколко месеца кметът на Благоевград скоростно освободи дългогодишни директори на детски градини и на Центъра за личностно и творческо развитие на децата? Помните ли, че на тяхно място „временно“ бяха назначени видни негови поддръжнички и представителки на подкрепилите го партии по време на предизборната кампания? Помните ли, че в средата на юни Томов обяви конкурси за директори на същите тези детски градини и на Центъра за личностно и творческо развитие и още тогава се чудехме дали това не е легална форма „временните“ директорки да останат за постоянно? А помните ли, че преди седмица Ви съобщихме, че всички „временно“ назначени директорки са сред одобрените по документи кандидати за следващия етап на иначе честните конкурси за постовете?

 

Ние помним. Помним и прогнозата си, че те ще спечелят конкурсите с най-висок резултат. И тази прогноза вече се сбъдва. „Временно“ назначената от Румен Томов за директор на Центъра за личностно и творческо развитие на децата г-жа Силвия Иванова някак очаквано е единствен кандитат, допуснат до последния етап на конкурса – събеседването, което ще се проведе утре. Оказва се, че конкурентките ѝ не са успели да съберат минималния изискуем брой точки, за да се явят на събеседване. Единствено г-жа Силвия Иванова, като най-достойна за поста директор, е събрала 83.60 от възможни 100 точки и от „временен“ още преди събеседването вече е новият сигурен постоянен шеф на ЦЛТРДБ.

 

Днес продължава защитата на концепции от страна на кандидатите за директори на 7 детски градини в Благоевград. Там обаче, за съжаление, също не очакваме изненади. Както вече съобщихме, „временните“ директорки, назначени от Томов, до една участват в надпреварата и там приказката най-вероятно също ще е с очакван край.

 

Друг е въпросът дали Прокуратурата няма да започне разследване по конкурсите на Общината, тъй като група, именувала се като „Будни граждани“, от вчера разпространява писмо, в което иска намесата на правораздавателните органи заради начина на кадруване в сферата на образованието в Благоевград. „Будни граждани“ твърдят, че разполагат със запис, от който се чува как директорът на Шесто училище и член на Инициативния комитет, издигнал Румен Томов за кмет – Димитър Арабаджиев, дава наставления на зам.-кмета инж. д-р г-жа Василиса Павлова кой трябва да спечели директорските конкурси.

 

Утре кандидат-директорите на детските градини в Благоевград ще се явят на събеседване, така че много скоро ще видим ще се сбъдне ли напълно нашата прогноза и всички ли „временни“ директори са най-достойните и ще останат за постоянно на местата си.

 

 

Снимка: Facebook 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Лъчезара, 31.07.2020 14:23

Силвия Иванова е един прекрасен човек и педагог. Който завижда-злослови! Успех, госпожо Иванова?

Асан, 30.07.2020 12:09

Когато работещият човек навърши възраст за пенсиониране, той се пенсионира. Няма такъв термин " скоростно пенсиониране"! Рожденият ден идва неумолимо всяка година. Не скоростно. Всяка от тези каки е знаела,че е изпълнила всички изисквания за пенсиониране, но не иска да си тръгне, защото...ами защото започнаха да увеличават заплатите! И искат да получават и заплата, и пенсия! Тези, които толкова ги подкрепят, мислят ли за младите? Те КОГА ще започнат работа? И КЪДЕ? В чужбина, нали...

Благоевград, 30.07.2020 09:40

Никой не оспорва какви качества като човек притежава Силвия Иванова. Думата е за така наречения конкурс. Извикана от Павлова да оглави Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, Силвия Иванова се оказва най-знаещата на конкурса, чийто председател е Павлова. Дрън-дрън!

Благоевград, 30.07.2020 09:32

Винаги има хора, които ще кажат и хубави и лоши думи. Успех на Силвия Иванова, един добър човек,добър учител и не се съмнявам в това да ръководи успешно Център за личностно и творческо развитие на деца-Гр. Благоевград. Успех на конкурса г-жо Иванова ! Вие можете !!!

Благоевград, 29.07.2020 17:07

Назначават се посредствени хора за директори, за да бъдат послушни и да величаят покровителите си, които също не се отличават интелектуално. Съучениците на госпожата от снимката знаем как ѝ казвахме в училище заради "високия" ѝ IQ.

1234, 29.07.2020 15:33

За съжаление е така и със уж временно назначени директорки в детските ясли. Г-н Томов и г-жа Павлова си поставят за директори само техни определени без нужната квалификация хора. Срам за Благоевград. Срам за Управата в общината. Толко явно го правят, но за съжаление е така.....Тъпите, наглите, алчните ,безотговорни, непукисти ще ни управляват и ще си правят каквото искат а ние хората си мълчим и траем.

1
 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN